Harminc kilót fogyott, és három év után visszatér a ringbe Tornádó

Profiboksz/NSO Profiboksz/NSOProfiboksz/NSO Profiboksz/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 11:35
Több mint három év kihagyás után a július 25-i várpalotai Hazatérés gálán újra szorítóba lép Kótai Mihály – értesítette a www.profiboksz.hu-t vasárnap késő este a Vető Gábor ügyeit intéző és a rendezvényt tető alá hozó Oliver Duetschler. A Tornádó becenevű ökölvívó januárban 103 kilósan kezdett újra edzeni, azóta közel harminc kilót fogyott, és még mindig fiatalnak érzi magát.
Kótai Mihály és Veres László újra együtt dolgozhat
Fotó: NS (Archív)
Kótai Mihály és Veres László újra együtt dolgozhat
Kótai Mihály és Veres László újra együtt dolgozhat
Fotó: NS (Archív)
Kótai Mihály és Veres László újra együtt dolgozhat

Az IBO és a WBF korábbi világbajnoka a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, úgy érzi, hogy túl korán vonult vissza, és még mindig fiatalnak tartja magát, hiszen augusztusban lesz 33 éves.

„Több oka van, hogy újrakezdem. Először is, fiatal vagyok még, 33 leszek augusztusban. Mindössze 29 éves voltam, amikor abbahagytam, többek között a rengeteg sérülés miatt" – bizakodott Kótai Mihály.

„A sport nagyon hiányzott az életemből, nem is csak lelkileg. Januárban 103 kiló voltam, ezért is mentem le az edzőterembe. Simon Balla István erőnléti edző segítséget kértem, kitűztem a célt magam elé, s el is értem. Lement a súlyfeleslegem anélkül, hogy étrendemen változtattam volna.
Folyamatosan jártam le edzeni és az edzőmmel Veres Lacival egyszer csak úgy döntöttük, a várpalotai gálán ringbe szállok” – taglalta a visszatérés előzményeit a többszörös világbajnok.

A svájci menedzsertől kapott információk szerint a következő napokban jelölik ki a korábbi nagyváltósúlyú IBO- és WBF-bajnok Kótai riválisát, de arról egyelőre nincs hír, hogy a népszerű Tornádó melyik súlycsoportban húz kesztyűt.

A korábban már több alkalommal is beharangozott gála fő attrakciója a Vető–Moradian WBC könnyűsúlyú ifjúsági eliminációs mérkőzés lesz. A várpalotai várban sorra kerülő és ingyenesen megtekinthető szabadtéri rendezvényt a Sport Klub csatorna rögzíti, és július 27-én felvételről sugározza.

KÓTAI GYŐZELME AZ OSZTRÁK HINTEREGGER ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik