Találatok a Vaskuti István címkére

Találatok száma: 13

"In canoeing, you have to do everything with a single paddle" – interview with István Vaskuti, Athlete of the Nation

2023-03-05 23:14:19

Nine World Championship gold medals and one Olympic title, but who knows what would have happened in Los Angeles... Although the thought of not competing there still lingers in the mind of the legendary canoeist, he is not bitter and is aware of what he had achieved as an athlete and then as a sports administrator. He treated his successes with dignity and respect, but he never bragged about them, he just did his job in the sport he felt he had the best instincts for. For some years now, he has been passing on his knowledge to young athletes, while he was chosen as one of the Athletes of the Nation at the beginning of February.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

„A kenuban egy szál lapáttal kell megoldani mindent” – interjú Vaskuti Istvánnal, a Nemzet Sportolójával

2023-03-05 23:14:19

Kilenc világbajnoki és egy olimpiai aranyérem, de ki tudja, vajon mi történt volna Los Angelesben... Bár hiányérzet maradt a klasszis kenusban, keseregni nem kesereg, hiszen tisztában van azzal, mit ért el sportolóként – és aztán sportvezetőként is. Helyén és értékén kezeli a sikereit, ám velük sohasem kérkedett, csak tette a dolgát: abban a sportágban, amelyikhez szerinte a legjobb érzéke volt. Néhány éve már a fiataloknak igyekszik átadni a tudását, közben pedig szerényen vette tudomásul azt is, hogy a Nemzet Sportolói maguk közé választották február elején.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

Hivatalossá vált, Vaskuti István a Nemzet Sportolója

2023-02-17 10:09:03

Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a rendeletet – hivatalossá vált, hogy Vaskuti István a Nemzet Sportolója, hiszen Magyarország Kormánya a sportról szóló törvény vonatkozó rendelkezése alapján az olimpiai és világbajnok kenus részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozta.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Vaskuti István: A Nemzet Sportolójának lenni felelősséggel is jár

2023-02-08 16:06:21

Nem tagadja, számított az elismerésre, ám amikor valóra vált az álma, a Jóistennek adott hálát, hogy ezt megélhette: Vaskuti István úgy véli, a Nemzet Sportolójának lenni felelősséggel is jár.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Portré a Nemzet Sportolójának jelölt Vaskuti Istvánról

2023-02-08 11:22:17

Mint beszámoltunk róla, Vaskuti István választották meg 12. tagnak a Nemzet Sportolói Varga János halála után. A 67 éves egykori kenus legnagyobb sikerét az 1980-as moszkvai olimpián érte el, hiszen Foltán Lászlóval aranyérmes lett C–2 500 méteren. A sportolóként tízszeres világbajnok visszavonulása után is szeretett sportága mellett maradt, s edzőként és sportvezetőként is maradandót alkotott, hiszen irányításával Szabó Attila és Pálizs Attila világbajnok lett az 1991-es párizsi eseményen, majd Vaskutit az európai és a nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elnökségébe is beválasztották. Portré Vaskuti Istvánról.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Vaskuti Istvánt jelölték a Nemzet Sportolói 12. tagnak

2023-02-07 16:51:40

Varga János december végi halála miatt a Nemzet Sportolóinak új tagot kellett választaniuk. A legendák szerda délelőtt döntöttek, az olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok kenust, Vaskuti Istvánt hét igen szavazattal jelölték a megtisztelő elismerésre.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Olvasóink Hegedüs Csabát javasolják a Nemzet Sportolói közé

2023-01-27 09:35:20

Mint beszámoltunk róla, Varga János halálával új tagot kell választania a Nemzet Sportolóinak. Megkérdeztük olvasóinkat, kit javasolnak új tagnak, s a szavazók egyértelműen az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon Magyarország századik olimpiai aranyérmét szerző Tuskirály, Hegedüs Csaba mellett tették le voksukat.

Vaskuti István Török Ferenc Szabó Bence Regőczy Krisztina Pézsa Tibor Németh Miklós

Kajak-kenu: Édestestvérünk, a szlalom az életünkre tört – Vaskuti István

2020-12-04 07:46:34

Moszkva olimpiai bajnoka, a 65 éves Vaskuti István, az év elején vonult nyugdíjba, de nem tétlen. A nemzetközi szövetség korábbi első alelnöke utánpótlásedzőként tevékenykedik és szemléli a sportága körüli eseményeket, köztük a gyorsasági számok csökkenését az olimpián.

olimpia kajak-kenu Vaskuti István ICF

Kajak-kenu: új szakág; Budapesten lesz az ICF-kongresszus

2016-11-27 15:33:59

Két év múlva, 2018-ban Budapesten lesz a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) kongresszusa – többek között erről is döntöttek a hétvégén a sportág küldöttjei Bakuban. Az idei tisztújításon a következő olimpiai ciklusra ismét az eddigi elnök, a spanyol José Perurena López kapott bizalmat.

kajak-kenu Vaskuti István ICF

Világsakkfesztivál: olimpiai bajnokok a Várkert Bazárban

2016-09-22 17:08:55

Október 8-án a Várkert Bazárban rendezik a tizedik alkalommal sorra kerülő Világsakkfesztivált, amelynek újdonsága, hogy élő közvetítéssel is bekapcsolódhat a programba, aki személyesen nem tud ott lenni a helyszínen.

sakk Világsakkfesztivál Vaskuti István Polgár Zsófia Polgár Judit Kozák Danuta

Kajak-kenu: Vaskuti legyőzte a brazil kihívót, újra alelnök

2014-11-07 19:31:27

Újraválasztották a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) első alelnöki posztján Vaskuti Istvánt az ICF Varsóban zajló kongresszusán.

kajak-kenu Vaskuti István

Kajak-kenu: Janicsék válása nem lehet megoldás - Vaskuti

2013-01-11 14:39:58

Hiába válik el Janics Natasa Andrian Douchevtől, és házasodik össze ismét az immár szerb állampolgár kajakedzővel, ezzel a manipulatív lépéssel sem tudják átjátszani a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) döntését, amely szerint a háromszoros olimpiai bajnok két évig nem versenyezhet szerb színekben.

vélemény országváltás kajak-kenu Vaskuti István Douchev-Janics Natasa Andrian Douchev

Csonka olimpián csúcseső, csak negatív teszt

2012-06-19 23:45:35

Az olimpiai mozgalom súlyos válságba jutott. A moszkvai játékok nem lehetett teljes, mert 65 ország bojkottálta. Az ok: a szovjet tankok 1979 karácsonyán megszállták Afganisztánt. Jimmy Carter amerikai elnök felhívására sok állam maradt távol, ám akadtak olyanok is, amelyek sportolói a politikai nyomás ellenére elutaztak a „kommunizmus" fellegvárába – de csak az ötkarikás zászló alatt vonulhattak be, s ha győztek, saját nemzetüké helyett az olimpiai himnusz szólt a tiszteletükre. Ők azonban kevesen voltak ahhoz, hogy megváltoztassák az erőviszonyokat: az amúgy több sportágban magas színvonalú és rengeteg rekordot hozó versenyeken – főként az Egyesült Államok távolléte révén – a házigazdák és az NDK agyonnyerte magát, s a többi szocialista küldöttség sem panaszkodhatott. Ehhez képest a mieink nem igazán használták ki a „ziccert", persze így is arattak nagyszerű sikereket.

olimpia bojkott Wladár Sándor Vlagyimir Szalnyikov Vaskuti István Varga Károly