Találatok a Therese Johaug címkére

Találatok száma: 74

Atlétika: a sífutó olimpiai bajnok Johaug nem indul Tokióban

2021-05-09 12:31:31

A női sífutásban olimpiai bajnok és 14-szeres világbajnok Therese Johaugnak alig nyolc másodperc hiányzott ahhoz, hogy atlétaként kvalifikációt szerezzen a tokiói nyári olimpiára – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

olimpia Therese Johaug

Tokió 2020: az olimpiai bajnok sífutó síkfutásban próbálkozik

2021-05-07 15:19:21

A világ jelenlegi legjobb női sífutójaként számon tartott norvég Therese Johaug szombaton atlétaként, a 10 ezer méteres síkfutásban próbál szerencsét egy oslói versenyen – írja az MTI.

síkfutás sífutás olimpia Tokió 2020 Therese Johaug

Északisí-vb: norvég aranyak hosszú távon, hazai öröm a síugróknál

2021-03-07 16:14:37

Befejeződött a németországi Oberstdorfban megrendezett északisí-világbajnokság. A férfi 50 és a női 30 kilométeres távon egyaránt norvég aranyérem született, a férfi síugrók csapatversenyét viszont a házigazda németek nyerték.

északisí-vb északi összetett északi sí síugrás sífutás Therese Johaug

Északisí-vb: a 15 km után 10 km-en is Johaug győzött

2021-03-02 14:33:46

A németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokság keddi napján egy versenyszámban hirdettek győztest. A női 10 km-es szabad stílusú sífutásban a norvég Therese Johaug győzött két svéd, Frida Karlsson és Ebba Andersson előtt.

északisí-vb északi sí sífutás Therese Johaug

Északisí-vb: Therese Johaug nyerte a női síatlont

2021-02-27 14:01:39

A norvég Therese Johaug bizonyult a legjobbnak a női sífutók szombati síatlon versenyszámában a németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon.

északisí-vb északi sí alpesisí-vk Therese Johaug Lara Gut-Behrami Lara Gut

Síugró-vk: a norvégok mindent vittek Lahtiban

2021-01-23 19:45:07

A finnországi Lahtiban északisí-hétvégét tartanak, a síugrók mellett északi összetettben és sífutásban is világkupaversenyeket rendeznek. A síugrók csapatversenyét, a férfi és női síatlont és az északi összetett sprintváltót is egyaránt a norvégok nyerték.

északi összetett síugró-vk síugrás sífutó-vk sífutás Therese Johaug

Síugrás: teljes norvég siker vasárnap Rukában

2020-11-29 20:50:00

A finnországi Rukában északisí-hétvégét rendeztek, amelynek keretein belül síiugró-, férfi és női sífutó-, valamint északiösszetett-vk-futamra is sor került. Mind a négy versenyszámban norvég versenyző szerezte meg az aranyérmet. A sílövők is Finnországban, Kontiolahtiban viaskodtak, s a férfiaknál ott is norvég, a nőknél viszont svéd győzelem született.

északi összetett síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk

Síugró-vk: egyéniben osztrák, csapatban német siker Lahtiban

2020-02-29 20:53:53

A finnországi Lahtiban északisí-hétvégét tartanak, azaz síugró, sífutó és északiösszetett-világkupa versenyeket is rendeznek. Az egyéni síugró versenyen Stefan Kraft győzött, csapatban azonban a németek állhattak a dobogó legfelső fokára. A hazai szurkolók sífutásban örülhettek, hiszen a férfiak 15 km-es távját Iivo Niskanen nyerte, míg a nőknél 10 km-en a norvég Therese Johaug volt a leggyorsabb és az északiösszetett sprintváltójában is a norvégok győztek.

Iivo Niskanen Stefan Kraft Therese Johaug sífutás sífutó-vk síugrás

Alpesisí-vk: Brignone győzelmével átvette a vezetést összetettben

2020-02-24 18:25:09

A svájci Crams-Montanában női kombináció futamot rendeztek alpesisí világkupában. A győzelmet az olasz Federica Brignone szerezte meg, s az összetett pontversenyben is átvette a vezetést az édesapja halála miatt a legutóbbi versenyektől visszalépő amerikai Mikaela Shiffrintől.

északi összetett sífutó-vk sífutás alpesisí-vk alpesi sí Therese Johaug

Sílövő vb: Roeiseland már három aranynál és öt éremnél tart

2020-02-21 11:59:05

Az olaszországi Antholzban a vegyes párosok versenyével folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet a norvég Marte Olsbu Roeiseland és Johannes Bö szerezte meg. Előbbi immár harmadik világbajnoki címét ünnepelhette, emellett pedig két bronzérmet is szerzett, míg utóbbi két arany mellett két ezüstig jutott eddig a vb-n.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Marte Olsbu Roeiseland

Sílövő vb: Wierer duplázni tudott hazai pályán

2020-02-18 18:39:55

Az olaszországi Antholzban a női 15 km-es versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg, aki már a második aranyérménél tart a hazájában megrendezett vb-n.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Johannes Hösflot Klaebo

Sílövő vb: négy tizedmásodperc döntött az üldözéses versenyen

2020-02-17 00:13:33

Az olaszországi Antholzban a férfi és női üldözéses versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. Előbbieknél a győzelmet a francia Emilien Jacquelin, utóbbiaknál pedig az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Paal Golberg

Sílövészet: Loginové a sprintverseny aranyérme a vb-n

2020-02-15 20:14:00

Az olaszországi Antholzban a férfi 10 km-es sprintversennyel folyatódott a sílövő-világbajnokság. A győzelmet az orosz Alekszandr Loginov szerezte meg két francia, Quentin Fillon Maillet és Martin Fourcade előtt.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Sjur Roethe

Alpesisí-vk: Meillard először nyert, és szakági győztes lett

2020-02-09 15:40:45

A francia Chamonix-ban férfi párhuzamos óriás-műlesikló, a német Garmischban női szuper-G futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. Előbbieknél a győzelmet a svájci Loic Meillard – aki pályafutása során először nyert vk-versenyt, de ezzel megnyerte a szakági összesítést –, utóbbiaknál pedig a svájci Corinne Suter szerezte meg.

sífutó-vk sífutás alpesisí-vk alpesi sí Therese Johaug Loic Meillard

Síugró-vk: hazai pályán nem ment a lengyeleknek a csapatversenyben

2020-01-26 03:44:33

A lengyelországi Zakopane-ban csapatversennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a németek szerezték meg a norvégok és a szlovénok előtt, míg a házigazda lengyelek csak ötödikek lettek.

északi összetett síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk

Síugró-vk: Kubacki nem akadt legyőzőre Titisee-Neustadtban

2020-01-20 00:50:01

A németországi Titisee-Neustadtban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a szombati verseny után vasárnap is a Négysencversenyt is megnyerő lengyel Dawid Kubacki szerezte meg a japán Kobayasi Rjoju és a szlovén Timi Zajc előtt.

síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás

Sílövő-vk: hatalmas francia fölény a férfiak váltóversenyén

2020-01-18 16:24:57

A németországi Ruhpoldingban zajló sílövő-világkupán a franciák nyerték a férfiak váltóversenyét a legutóbbi hat alkalommal győztes norvégok, illetve az osztrákok előtt. A Nové Mestó-i sífutó-világkupán az összetett éllovasok, azaz az orosz Alekszandr Bolsunov és a norvég Therese Johaug nyert 15, illetve 10 kilométeren.

sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Alekszandr Bolsunov

Tour de Ski: Johaug és Bolsunov nyert összetettben

2020-01-05 16:59:16

Az olaszországi Val Di Fiemmében, immár hagyományosan az Alpe Cermis megmászásával, ám rendhagyó módon tömegrajtos versennyel zárult a sífutók Tour de Ski sorozata. Ahogyan az várható volt, a nőknél az éllovas norvég Therese Johaug megtartotta első helyét, míg a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebónak nem sikerült ugyanez, itt az orosz Alekszandr Bolsunov győzött.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Simen Hegstad Krüger Alekszandr Bolsunov

Tour de Ski: Usztjugov kivágta a rezet, betliztek a norvégok

2019-12-31 16:31:39

Az olasz Toblachban szabad stílusú 15 és 10 km-es versennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a győzelmet az orosz Szergej Usztjugov, a nőknél pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg. A győztesek összetettben is élre álltak három szakasz után.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Szergej Usztjugov

Tour de Ski: orosz és norvég siker az első szakaszon

2019-12-28 15:36:13

A svájci Lenzerheidében megkezdődött a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál 15, a nőknél 10 km-es szabad stílusú tömegrajtos versenyt rendeztek az első szakaszon. A győzelmet előbbieknél az orosz Szergej Usztjugov, utóbbiaknál pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Szergej Usztjugov