Találatok a Rugovics Vendel címkére

Találatok száma: 4

NB III: a Bakony Maradonáját nem csábította el sem a külföld, sem a pénz

2022-06-19 12:16:50

Ma már talán kevesen emlékeznek rá, hogy a Bakonynak is volt Maradonája. Rugovics Vendelnek hívták, aki az alacsony termetével, a fürge mozgásával, az ügyességével, de még a frizurájával is hajazott az argentin zsenire. Verebes József fedezte fel Győrben, de Veszprémben lett sztár, majd válogatott futballista, aki minden egyes meccsénél és sikerénél büszkébb arra, hogy utánpótlásedzőként sok későbbi NB I-es játékost nevelt fel – a valaha volt legjobb veszprémi labdarúgóval a Magyar Nemzet készített interjút.

Veszprém Rugovics Vendel

Hátsó füves: „Kezdjük onnan, hogy van egy futballszerető kocsmáros a faluban”

2022-05-24 23:48:09

Sátoraljaújhely és Hajdúböszörmény után megérkezett Budapestre a Hátsó füves – barangolás a magyar futball rejtett tájain című utazó fotókiállítás, amely a Nemzeti Sport országjáró sorozatának fényképes összefoglalása. Csillag Péter, a Hátsó füves megteremtője a megnyitón tartott beszédében úgy fogalmazott: egy eltűnőben lévő világot örökítettek meg a kiváló fotósok, a rögzített mozzanatok túlmutatnak a sport keretein, éles korrajzot és szociológiai látleletet kínálnak. 

vidéki futball megyei futball kiállítás Rugovics Vendel Hátsó füves Csillag Péter

Válogatott: Lang csodálatos gesztust tett korábbi trénere felé

2016-06-24 17:04:05

Lang Ádám, az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott játékosa a magyar–belga összecsapásra szóló két belépőjeggyel lepte meg korábbi trénerét, Rugovics Vendelt.

magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott Rugovics Vendel Magyarország Lang Ádám