Találatok a rg vk címkére

Találatok száma: 36

Rg: Pigniczki labdával vk-8., összetettben 11. Portugáliában

2019-09-08 20:37:36

Véget ért a portugáliai Portimao városában a ritmikus gimnasztikázók 2019-es világkupa-sorozata: az utolsó Challenge-világkupaviadalt egyéni összetettben az orosz Alekszandra Szoldatova, kéziszercsapatban az olasz egység nyerte meg. Az olasz tornászok történelmi bravúrt mutattak be, egész idáig sosem nyertek egyéniben világkupa-aranyérmet, most viszont az összeset megszerezték a vasárnapi finálékban! Pigniczki Fanni egyéni összetettben a 11. helyen zárt, labdával bejutott a fináléba, melyben a 8. lett – mindkettő eddigi legjobb eredménye a vk-szériában.

ritmikus gimnasztika rg vk magyar kéziszercsapat Portimao Pigniczki Fanni Milena Baldassarri

Rg vk: kitűnő magyar szereplés, három 4. hely Kolozsváron!

2019-08-25 16:38:43

Kitűnően szerepelt a magyar küldöttség a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozatának kolozsvári állomásán. A Borsányi Patrícia, Földi Cintia, Kovács Jázmin, Németh Virág, Urbán-Szabó Mónika, Wehovszky Vivien összeállítású együttes kéziszercsapat összetettben, 5 labdával és 3 karika, 2 pár buzogánnyal egyaránt a 4. helyen végzett, míg egyéni összetettben Pigniczki Fanni (12.) és Juhász Anna (19.) is az első húszban zárt. A verseny legeredményesebb küldöttsége az izraeli volt.

ritmikus gimnasztika rg vk rg magyar kéziszercsapat Vlada Nikolcsenko Pigniczki Fanni

Rg: orosz tarolás Taskentben, szép 6. hely a magyar csapattól

2018-04-22 15:16:27

A felnőtt magyar ritmikus gimnasztika kéziszercsapat a 6. helyen végzett a taskenti világkupaverseny 3 labda + 2 karika szerenkénti fináléjában, az 5 karika döntőjében pedig a 7. helyen zárt. A taskenti viadal összes aranyérmét az orosz versenyzők szerezték meg.

ritmikus gimnasztika rg vk rg magyar kéziszercsapat Váray Míra Taskent

Rg: 31 éve nem látott siker Szófiában; kis magyar ijedelem az Eb előtt

2017-05-07 22:01:57

A budapesti Európa-bajnokság (május 19-21.) előtti utolsó nagy versenyt tudták le a hétvégén a legjobb ritmikus gimnasztikázók a szófiai világkupa-viadalon. A verseny legeredményesebb tornásznője a bolgár Neviana Vladinova lett, aki egy 31 éve nem látott bravúrt mutatott be összetett sikerével. Az Eb-re készülő magyar versenyzők közül Váray Míra a 23. helyen végzett, Kis Alexandrát az első nap után visszaléptették hátfájdalmai miatt.

rg vk rg Váray Míra Pigniczki Fanni Neviana Vladinova Kis Alexandra

Rg: szép magyar 6. hely, egy bolgár és egy izraeli lány történelmet írt

2017-04-30 19:28:26

A budapesti Európa-bajnokságra készülő Kis Alexandra egyéni összetettben a 17., Váray Míra a 33. helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók Bakiban rendezett világkupa-versenyén. A Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású magyar felnőtt kéziszercsapat összetettben a 8., a szerenkénti finálékban a 6. és 8. helyet szerezte meg az azerbajdzsáni versenyen, melyen szokatlan módon öt nemzet tornászainak is szólt a himnusz.

ritmikus gimnasztika világkupa rg vk rg világkupa rg magyar kéziszercsapat Váray Míra

Rg: törött bokával nyert vb-t, fél évet kihagyott, arannyal tért vissza

2016-04-03 21:17:07

Aranyéremmel tért vissza a nemzetközi színtérre a tizenháromszoros világbajnok Jana Kudrjavceva a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat pesarói állomásán. A 18 éves orosz világklasszis fél év kihagyás után versenyzett ismét, és egyből megnyerte az összetett versenyt. Kis Alexandra az összetett 43. helyén végzett, a magyar felnőtt kéziszercsapat 15. lett.

ritmikus gimnasztika rg vk rg Pesaro Margarita Mamun Kis Alexandra

Rg-vk: Szoldatova söpört, Kis Alexandra 26. hellyel debütált

2016-03-20 20:47:03

A 2016-os ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat első, espoói állomásán összetettben diadalmaskodó orosz Alekszandra Szoldatova győzelmét hozta a második, lisszaboni vk-verseny is. A szerenkénti aranyérmeken Szoldatova és az ukrán Hanna Rizatdinova osztozott. Élete első felnőtt vk-viadalán 26. hellyel mutatkozott be Kis Alexandra, az MTK tornásza.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Váray Míra Pigniczki Fanni

Rg: két éve nem látott rossz orosz hétvége, 5 ország nyert aranyat

2016-02-28 15:58:34

Rendkívül szoros versenyeket és meglepően kevés orosz aranyérmet hozott a 2016-os ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat első, finnországi állomása. Espoóban merőben szokatlan módon öt nemzet – Oroszország, Ukrajna, Dél-Korea, Spanyolország és Izrael – tornászai is aranyérmet szereztek.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Szon Jon Dzse Hanna Rizatdinova

Torna: Szombathely októberben vk-viadalt rendezhet

2016-01-07 18:11:05

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos honlapján bejelentette, hogy mind szertornában, mind ritmikus gimnasztikában megnövelte a 2016-os világkupa-versenyek számát. Tornában a törökországi Mersin mellett Szombathely a másik bekerülő verseny, míg ritmikus gimnasztikában Lisszabon és Taskent a két új rendező.

torna világkupa torna ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa torna vk

Szőke, tizenhét, és tudja, mi a legizgalmasabb a világon

2015-08-11 09:18:52

Hátközépig érő szőke haj, jégszem, végtelenül hosszú, karcsú zongorista- vagy zsonglőrujjak. Csendesen beszél, intelligensen, nincs benne semmi kislányos, pedig még a tizennyolcat sem töltötte be. Az is igaz, hogy rajta kívül kevés olyan tizenhét éves van, akit hazatérve nyolc világ- és nyolc Európa-bajnoki aranyérem vár, és már most biztosra vehető, hogy sportágában a valaha élt legnagyobbak közé kerül be a neve. Az összes beceneve – Kristályszobrocska, Vasszárnyú Angyal, Jégkirálynő – félelmetes eltökéltségére és hűvös, érzelemmentes higgadtságára utal. Olyan csúcsprofi, amelyet aligha látott még sportága – a ritmikus gimnasztika jelenlegi uralkodónőjével, az orosz Jana Kudrjavcevával beszélgettünk a Syma-csarnokban megrendezett budapesti világkupaverseny végén.

ritmikus gimnasztika rg vk Budapest rg vk rg interjú Yana Kudryavtseva

Képgaléria: szépség, hajlékonyság, erő, lehetetlen mozdulatok

2015-08-10 10:22:31

Augusztus 7. és 9. között a budapesti Syma-csarnok közel telt házas közönsége annyi ritmikus gimnasztikázó világsztárnak tapsolhatott, mint a 2003-as világbajnokság óta egyszer sem – a világ abszolút elitje kápráztatta el a közönséget. Egyszerre szépek, hajlékonyak, kecsesek, erősek, és néha a fizika törvényeit meghazudtoló mozdulatokat mutatnak be – a hétvége legjobb képei a fotós Lengyel Viktória Gréta szemszögéből.

rg vk Budapest rg vk rg világkupa képgaléria Viktoria Mazur Vass Dóra

Rg vk: remek végjáték Vass Dórának; orosz dupla bukta - meglepetés!

2015-08-09 15:26:05

A vasárnapi szerenkénti döntőkkel zárult szinte teljes telt ház előtt a Syma-csarnokban a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaverseny, nem kevés meglepetéssel – és Vass Dóra karikadöntős 9. helyével. A legmeglepőbb: a sportág abszolút domináns hatalmának számító oroszok nem tudták tisztára söpörni az aranyéremkészletet, egy-egy elsőséget az ukránok és az olaszok is elvittek előlük.

szalag ritmikus gimnasztika rg vk Budapest rg vk rg orosz kéziszercsapat

Rg vk: továbbra is az orosz Jégkirálynő uralja a mezőnyt

2015-08-08 19:48:35

A kétszeres egyéni összetett világbajnok orosz Jana Kudrjavceva győzelmével végződött a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaverseny szombati napja. Kudrjavceva honfitársát, Margarita Mamunt és a fehérorosz Melityina Sztanjutát előzte meg. Vass Dóra a 27. helyen végzett – buzogánnyal szezonbeli legjobbját nyújtotta, szalaggal viszont nem dolgozott hibátlanul. A versenyen kívül, házigazdai kvótával induló Kiss Boglárka 58.400-as összpontszámmal végzett.

rg vk Budapest rg vk magyar kéziszercsapat Vass Dóra Melityina Sztanjuta Margarita Mamun

Rg vk: királynői bemutató, villogott a szőke orosz világelső

2015-08-07 20:06:09

A papírformának megfelelően a kétszeres összetett világbajnok orosz Jana Kudrjavceva és az orosz kéziszercsapat vezet az első napi kvalifikáció után a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaversenyen. Vass Dóra karikával rontott, labdagyakorlata sokkal jobban sikerült, de így sem volt esélye a szerenkénti döntőbe jutásra, csakúgy, mint a Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Szakály Borbála, Wehovszky Vivien összeállítású együttes kéziszercsapatnak.

rg vk Budapest rg vk rg magyar kéziszercsapat Vass Dóra Melityina Sztanjuta

Rg: ennél szebb sportprogram nem lesz a hétvégén!

2015-08-06 17:18:48

Szebb sportprogram aligha akad augusztus 7. és 9. között Budapesten, magasabb színvonalú se nagyon. Avagy: rg-világkupaversenyt rendez – immár negyedszer – Magyarország, először nyáron, és először „tízpontos” sztármezőnnyel. Olyannal, amilyenhez hasonló erősségű a 2003-as olimpiai kvalifikációs vb óta egyszer sem járt hazánkban.

rg vk program rg vk indulók rg vk Budapest rg vk rg Vass Dóra

Rg vk: vb-főpróba és rég nem látott erősségű mezőny Budapesten

2015-08-04 15:18:40

Tizennégy együttes kéziszercsapat és 52 egyéni induló versenyez a Syma Csarnokban péntektől vasárnapig a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika világkupán, és hasonló népes mezőny szerepel majd a párhuzamosan zajló III. MTK Budapest Kupa nemzetközi versenyen. A világkupa-versenyen egyéniben Vass Dóra és a vk-szabályoknak megfelelően házigazdai kvótával, versenyen kívül induló Kiss Boglárka képviseli a magyar színeket, míg kéziszercsapatban Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Szakály Borbála és Wehovszky Vivien lép szőnyegre.

rg vk Budapest rg vk rg magyar kéziszercsapat Vass Dóra Syma-csarnok

Rg vk: négy világbajnok, sztárparádé Budapesten

2015-07-10 08:47:52

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) közzétette hivatalos honlapján a budapesti ritmikus gimnasztika világkupaverseny (augusztus 7-9.) nevezési listáját. A versenyen minden korábbi magyar vk-viadalnál nagyobb sztárparádé lesz, négy világbajnok indul a SYMA-csarnokban.

ritmikus gimnasztika világkupa ritmikus gimnasztika rg vk rg Vass Dóra Margarita Mamun

Rg-vk: ha nem is hazánkban, de úgy kezdődött, mint tavaly

2015-03-29 20:38:36

A 2014-es rajtnak helyszínt adó Magyarországról Lisszabonba költözött a ritmikus gimnasztikázók 2015-ös világkupa-sorozatának nyitó versenye, egy dolog azonban nem változott az egy évvel korábbihoz képest: az évad első viadalát összetettben az orosz Alekszandra Szoldatova nyerte meg.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Szon Jon Dzse Margarita Mamun

Rg: a vb előtt 2015-ben Budapestre jönnek a legjobbak

2014-08-24 10:10:34

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) közzétette a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat 2015-ös programját: Magyarország ígéretéhez híven ismét vk-rendező lesz, ám ezúttal nem Debrecen, hanem a budapesti Papp László Sportaréna ad helyet a legjobbak versengésének.

ritmikus gimnasztika rg vk Budapest rg vk rg

Rg: Vass Dóra két éremmel tér haza; orosz-ukrán 3-2 Corbeilben

2014-05-11 20:44:33

Közel egy hónap után folytatódott a 2014-es ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat a franciaországi Corbeilben, a sportág egyik csúcsversenyének számító, 40. alkalommal megrendezett nemzetközi viadalon. Az aranyérmekért folytatott orosz–ukrán különcsatát 3–2-re az oroszok nyerték, ám az eredményekkel mégis talán szomszédaik lehetnek elégedettebbek. A világkupát kihagyó versenyzők többsége Amszterdamban indult, az AmsterdaMMasters nemzetközi versenyen, melyen Vass Dóra két bronzérmet szerzett.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Vass Dóra Margarita Mamun