Találatok a Ladinszky Attila címkére

Találatok száma: 19

Kuzman, Ladinszky, Szusza, Dunai – így formálták a magyarok a Betis történelmét

2021-09-30 11:45:07

Két magyar edző és két magyar játékos fordult meg eddig a Ferencváros Európa-liga ellenfelénél, de azt kevesen tudják, hogy majdnem Nyilasi Tibor is a sevillai zöld-fehérek futballistája lett.

Szusza Ferenc Real Betis Ladinszky Attila Képes Sport Kuzman József Ferencváros–Betis

FFT: Ladinszky Attila disszidálásának története

2021-09-29 17:16:19

A FourFourTwo magazin elképesztő eseményeket feldolgozó, Levéltári futball című sorozatában Ladinszky Attila 1971-es disszidálásáról is írt. A 21 éves tehetséges Vasas-csatár – aki a Ferencváros csütörtöki El-ellenfelénél, a Real Betisnél is játszott – a magyar futball meghatározó szereplője lehetett volna, emiatt a sportelhárítás kiemelten kezelte ügyét, vizsgálati dossziéja az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában található. Az eset tökéletes bizonyíték arra, hogy anno milyen messze volt Budapest Belgiumtól...

Ladinszky Attila FFT

FFT: így üldözték a titkosszolgálatok a labdarúgókat a '70-es években

2020-12-10 18:30:18

A Vasas ifjúsági játékosa, Ladinszky Attila heccből nem tért haza Belgiumból, amivel lavinát indított el. A csatár még nem számított túl ismert játékosnak, mégis a tettére hivatkozva egyik vizsgálat érte a másikat, aminek eredményeképp indokolatlanul tiltottak ki ártatlan embereket Magyarországról. Egyesek meghajoltak az elhárítás szigora előtt, mások viszont arra készültek, hogy botrányt csapnak az őket ért inzultus miatt.

Ladinszky Attila FFT-ajánló FFT

Puskást és Ladinszkyt „kitiltották” Athénból a tábornokok

2020-05-24 21:02:39

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LASSAN-LASSAN A VÉGÉRE ÉRŐ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

majdnem-transzferek Vincze Ottó Szokolai László Puskás Ferenc Ladinszky Attila Kiprich József

Attila már nincs... – Thury Gábor írása Ladinszky Attiláról

2020-05-15 18:52:41

Az egykori kiváló labdarúgót, Ladinszky Attilát április 20-án szállították a Szent János Kórházba, az intenzív osztályra került. Később javult az állapota, de a teljes felépüléshez sürgős műtétre lett volna szüksége, ugyanakkor az operációt a szívelégtelensége miatt nem kockáztatták meg. A megerősödésére vártak, ám erre sajnos már nem kerülhetett sor, csütörtökön, hetvenéves korában elhunyt.

gyász Vasas Ladinszky Attila

Gyász: emlékmérkőzés Ladinszky Attila tiszteletére

2020-05-15 18:00:06

Öregfiúk-válogatott–Vasas-öregfiúk mérkőzéssel emlékeznek szeptemberben a csütörtökön elhunyt Ladinszky Attilára, mondta el a Nemzeti Sportnak prof. dr. Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja, a Vasas tiszteletbeli elnöke, korábbi vezetőedzője, Ladinszky Attila jó barátja.

gyász emlékezés Vasas Ladinszky Attila Genzwein Ferenc

Gyász: Ladinszky Attiláról az összes spanyol sportlap megemlékezett

2020-05-15 15:06:58

Az összes spanyol és sevillai sportlap megemlékezett a csütörtökön elhunyt Ladinszky Attiláról. A korábbi remek labdarúgó halála kapcsán a Nemzeti Sport a magyar labdarúgás több szereplőjét is megkérdezte. Prof. dr. Genzwein Ferenc, Kenderesi István, Szepessy László és Juhász Roland is megemlékezett Ladinszky Attiláról.

gyász Szepessy László Spanyolország Mundo Deportivo Marca Ladinszky Attila

Gyász: hetvenéves korában elhunyt Ladinszky Attila

2020-05-14 22:18:08

A spanyol Real Betis honlapja számolt be róla, hogy elhunyt a csapatot 1975 és 1978 között erősítő Ladinszky Attila. Lapunk érdeklődésére a hírt megerősítették a családhoz közel álló források: a Tatabánya, a Vasas, a holland Feyenoord, a belga Anderlecht, a spanyol Real Betis és a francia Toulouse egykori remek futballistája csütörtök délután a budapesti Szent János Kórházban halt meg.

gyász Ladinszky Attila

Labdarúgás: intenzív osztályra került Ladinszky Attila

2020-04-22 10:20:38

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy súlyos betegséggel kórházban kezelik Ladinszky Attilát, a Tatabánya, a Vasas, a belga Anderlecht, a holland Feyenoord és a spanyol Real Betis korábbi remek futballistáját. Értesülésünket megerősítették a hetvenesztendős ikonikus játékos baráti köréből.

Vasas Ladinszky Attila Feyenoord Betis Anderlecht

FFT: Ladinszky Attila disszidálásának története

2019-10-30 16:31:55

Ladinszky Attila disszidálásának érzékenységét az jelentette, hogy korábban a Vasasból – ahol olyan klasszisok is futballoztak, mint Farkas János, Mészöly Kálmán, akik életvitelükkel is hatással voltak a fiatal tehetségre – Liebháber Barna, Visnyei Gyula és Kenderesi István is Nyugatra szökött. A nyomozás világossá tette: a külföldi utakon a csapatok kísérői egyre lazábban kezelték a szabályokat, ami miatt szigorú megrovásban részesültek.

Ladinszky Attila FourFourTwo FFT

Hetvenéves a magyar csatár, aki győztes gólt szerzett a Real Madrid ellen

2019-09-13 09:38:32

Itthon kevesen ismerték, Hollandiában, Belgiumban és Spanyolországban annál inkább: hetvenesztendős lett a korábbi kiváló csatár, Ladinszky Attila, aki 1971-ben az utánpótlás-válogatott belgiumi túrájáról nem tért haza.

születésnap Ladinszky Attila Feyenoord Betis Anderlecht

FFT: a rózsadombi George Best nem mindennapi története

2018-08-20 16:14:20

Ladinszky Attila hat országban futballozott, és nemcsak a szurkolók, a csajok is a lába előtt hevertek.

Ladinszky Attila FourFourTwo FFT

Vb 2018: „Vajon Ramos olyan kemény lesz C. Ronaldo ellen is?”

2018-06-07 09:12:24

Csapattársak egymás ellen: az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának első fordulójában Spanyolország Portugáliával találkozik, vagyis a Real Madrid két szupersztárja, Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo ellenfélként lép pályára. Az Ibériai-félszigeten évekig edzősködő Dunai Antal azon morfondírozik az NSO Tv videójában, hogy vajon a spanyol védő a portugál csatárral szemben is olyan kemény lesz, mint Mohamed Szalahhal a Bajnokok Ligája döntőjében?

videó vb 2018 spanyol válogatott portugál válogatott foci vb 2018 Uruguay

„Odamentünk, aztán mi történt? Egy magyar srác gólt rúgott a Bernabéuban”

2018-04-23 11:51:44

A Magyar Sportújságírók Szövetsége és a La Liga hagyományteremtő szándékkal hívta össze közös meccsnézésre a Puskás Pancho Sport Pubba a magyar sportújságírókat, illetve a spanyol klubfutballhoz szorosan kötődő legendákat, például Dunai Antalt, Szendrei Józsefet vagy éppen Ladinszky Attilát, aki még gólt is szerzett a Santiago Bernabéu Stadionban. Spanyol élményeikről beszélgettünk velük, illetve a La Ligát képviselő Diego Sánchez elárulta nekünk, pontosan hány magyar játékos lépett pályára a spanyol bajnokságban.

Szendrei József Real Madrid Ladinszky Attila La Liga Dunai Antal Diego Sánchez

Válogatott: „Sohasem volt még ilyen gyenge a futballunk, mint most”

2018-03-25 10:01:50

Jellemző véleménye a „nagy öregeknek”, hogy még nem szabad ítéletet mondani Georges Leekens munkájáról, de már megjelennek a kritikus hangok is.

magyar válogatott magyar válogatott Péter Zoltán Ladinszky Attila Kenderesi István Kazahsztán

Válogatott: „Hamar rájön, hogy nem sok Messit talál nálunk” – Leekensről

2017-10-31 09:25:35

Georges Leekens szövetségi kapitányi kinevezése kapcsán a Nemzeti Sport megkérdezte a belga futballban járatos Ladinszky Attilát, Selymes Tibort, Kű Lajost és Balog Tibort, hogy mondja el véleményét a trénerről.

magyar válogatott Selymes Tibor Ladinszky Attila Kű Lajos Georges Leekens Balog Tibor

„Fürdőköpenyben, könnyek között búcsúztam el”

2017-10-25 17:05:47

Manapság is nagy népszerűségnek örvend az Anderlechtnél Ladinszky Attila, aki újra régi sikereinek színhelyén, az Anderlecht-stadionban járt.

MSÚSZ Ladinszky Attila

Tizenhat év után van ismét magyar légiós gólkirály Európában

2012-11-19 13:11:10

Utolsó fordulóbeli duplájának köszönhetően 14 góllal, holtversenyben a Tromsőben játszó Zdenek Ondrásekkel norvég gólkirály lett Kovács Péter, a Strömsgodset magyar centere. Kovácsnak a gól/meccs (14/28) mutatója jobb mint Ondráseké (14/29). A hatalmas termetű csatár egyszer már nagyon közel volt a gólkirályi címhez – 2009-ben az Odd Grenland játékosaként lett második a listán –, most viszont diadalmaskodott. Kovács a Strömsgodset történetének második játékosa az 1970-ben első Steinar Pettersen után, aki norvég gólkirályi címet szerzett. Ugyan a „góltermés" nem kiemelkedő, de maga a gólkirályi cím ténye igen: hogy mást ne mondjunk, tizenhat év után van ismét külhoni, európai első osztályban magyar gólkirály. Nézzük az elődöket!

légiósok gólkirályok Váczi György Puskás Ferenc Nyilasi Tibor Nyers István