Találatok a Grosics Gyula címkére

Találatok száma: 57

Kövekben tovább élő futballhősök – az Aranycsapat emlékhelyei

2020-11-24 19:42:54

A futballtörténelem egyik legnagyobb hatású mérkőzése, a magyar kultúrtörténet fontos mozzanataként rögzült „6:3” évfordulóján igyekeztünk számba venni, az 1953. november 25-én lejátszott Anglia–Magyarország találkozón, a londoni Wembleyben pályára lépő tizenkét Aranycsapat-játékos (valamint az őket segítő kapitány és edző) emlékét hol és milyen intézmény, pálya, szobor, kő, fa őrzi hazánkban és a nagyvilágban.

megemlékezés Lóránt Gyula Képes Sport Kocsis Sándor Grosics Gyula Czibor Zoltán

Népsport: egy tucatüstökös fel- és letűnése a magyar futballélvonalban

2020-09-01 09:22:32

A bőripari szakszervezetek csúcsklubjának csapata mindössze négy hónapot töltött a labdarúgó NB I-ben, az átvett burzsoá mentalitás sem akadályozta meg gyors búcsúját.

Grosics Gyula Bőrgyári Dolgozók SE

Jótékonyság: hazai sztárok az I. Grosics Sportnapon

2020-08-12 12:43:35

Kiváló hazai sportolók, köztük olimpiai bajnokok, olimpiai érmesek, világ- és Európa-bajnokok részvételével készülnek a sport örömünnepére az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában.

jótékonyság Grosics Gyula

Aranycsapat: kiállítás nyílt Grosics és társai relikviáiból

2020-02-06 18:18:52

Az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában március 2-ig lehet megtekinteni a világhírű játékosok relikviáiból álló különleges tárlatot.

kiállítás Grosics Gyula Aranycsapat

Aranycsapat: a 94 éve született Grosics Gyulára emlékeztek

2020-02-04 19:00:17

Grosics Gyulára, az Aranycsapat 94 évvel ezelőtt született és 2014-ben elhunyt futballkapusára emlékeztek kedden sírhelyénél, a Szent István-bazilika altemplomában.

Grosics Gyula Aranycsapat

Bejött a papírforma – ajánlunk egy csapatra való futballkönyvet

2020-01-06 16:28:18

A Nemzeti Sportban nemrég külön cikkben bemutatott két nagyszabású munka, a Meggypiros mezben és a Kubala mellett is számos jelentős futballkönyv került piacra mostanság, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. A témák skálája igen széles, a kötetekben szó esik történelemről, gazdaságról, taktikáról és sportcsillagokról – jeles hazai és külföldi szerzők tollából.

Varga Zoltán Puskás Ferenc Premier League Pep Guardiola Nyilasi Tibor NS Hosszabbítás

Korábban Puskás, Bozsik, ma Lőrincz Viktor, Péni István, Kovács Sarolta

2019-10-11 20:54:01

Volt egyszer egy legendás sportszázad, még az ötvenes évek derekán, amelyben olyan kiválóságok teljesítettek szolgálatot, mint az Aranycsapat tagjai, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, a kosárlabdázó Greminger János, az úszó Tumpek György vagy két kiváló futó, Iharos Sándor és Rózsavölgyi István. A jelenben él s épül egy legendás sportszázad, amelynek tagjai október 15-től Vuhanban, a katonai világjátékokon képviselik Magyarországot.

Siklósi Gergely Péni István Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Lőrincz Viktor Kovács Sarolta

NB II: szerda este avatják fel a szegedi Szent Gellért Fórumot

2019-08-28 08:26:39

Elkészült Magyarország legújabb sportkomplexuma, amelynek a Szeged-Csanádi Egyházmegye a fenntartója. Kiss-Rigó László püspök társaságában bejártuk a létesítményt, amelynek három avatóünnepsége is lesz: az első szerda este a sztártenor, Plácido Domingo fellépésével.

stadionavató stadion létesítmény Szent Gellért Fórum Szeged NB II

Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni

2019-06-23 12:28:52

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.  

majdnem-transzferek Tichy Lajos Schlosser Imre Nagy Antal Milan Lantos Mihály

Szoboszlainak talán összejön, elődje lemaradt a Juve, Milan, Napoli trióról

2019-06-23 17:34:24

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LEGÚJABB FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

majdnem-transzferek Szoboszlai Dominik Santos Sampdoria Rozner Győző Milan

Kép: az Aranycsapat kapusának lánya a korábbi PL-sztárral hajókázott

2019-06-17 12:54:31

Jay-Jay Okocha elkísérte Magyarországra fiát, aki a Brooke House College futballakadémia csapatával a REAC U17-es tornáján szerepelt szombaton. Ha pedig már hazánkban járt a korábbi Bolton-játékos, hajókázott egyet a Dunán, méghozzá nem is akármilyen társaságban.

Jay-Jay Okocha Grosics Gyula

Labdarúgás: kispályás emléktorna Grosics Gyula tiszteletére

2019-06-11 13:28:31

A Grosics Alapítvány az Aranycsapat kapusának, a Nemzet Sportolójának tiszteletére június 23-án megrendezi a harmadik Grosics Gyula Emléktornát. A kispályás futballesemény helyszíne a Budai II László Stadion lesz.

Grosics Gyula Aranycsapat

A nagyi konyhájából rálátott a focipályára – válogatott kapus lett belőle

2019-05-31 17:39:35

Mintha tegnap történt volna, úgy emlékszik mindenre. A diósgyőri vár alatti utcában született Tamás Gyulának gyerekkori vágya teljesült, amikor beállhatott a DVTK kapujába, de évek múltán, amikor a Vasas hívta, nem gondolkodott sokáig. Akkor sem, amikor a legjobb kapust kellett megneveznie, szerinte Grosics Gyulának nem akadt párja. Múltidéző beszélgetés a 77 esztendősen is kapusedzéseket tartó szakemberrel.

magyar labdarúgó-válogatott Vasas Tamás Gyula Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Grosics Gyula

Aranycsapat: a 93 éve született Grosics Gyulára emlékeztek

2019-02-04 17:39:57

Grosics Gyulára, az Aranycsapat 93 évvel ezelőtt született kapusára, a Nemzet Sportolójára emlékeztek hétfőn az egykori kiváló labdarúgó sírhelyénél, a Szent István-bazilika altemplomában.

Grosics Gyula Aranycsapat

Emlékezés: az NS csapata is részt vett a Grosics-emléktornán

2018-06-25 17:41:32

A második alkalommal megrendezett Grosics-emléktornán a Nemzeti Sport csapata is részt vett.

Nemzeti Sport Grosics Gyula

Grosics Alapítvány: az idén is lesz kapustábor

2018-05-03 09:27:19

Az idén nyáron is várják a gyerekeket a Ricoh-Grosics Gyula kapustáborba.

Grosics Gyula Grosics Alapítvány

Grosics Alapítvány: az idén is lesz Grosics-emléktorna

2018-05-02 10:32:50

A Grosics Alapítvány az idén is megrendezi a Grosics Gyula Emléktornát az Aranycsapat néhai kapusának, a Nemzet Sportolójának tiszteletére.

Grosics Gyula Aranycsapat

Futballséta: Gellérthegyi mesék, avagy mit rejtegetett pincéjében Grosics Gyula?

2018-03-14 12:12:08

Vasárnap 10 órakor indul a Gellérthegyi futballmesék című, tematikus séta a Citadellától. A futballtörténeti és irodalmi időutazás során kiderül, mit rejtegetett pincéjében Grosics Gyula az 1956-os forradalom idején, s azt is megtudjuk, miért rúzsozták ajkukat meccs közben a gellérthegyi diáklányok. 

futballséta Grosics Gyula

Szeretettel várták őket?

2017-06-15 17:34:33

A magyar futball hatalmas vérveszteséget szenvedett el 1956–1957-ben. Az országot elhagyók közül kevesen gondolták meg magukat, és tértek haza, viszont annál többen folytatták pályafutásukat külföldön. Nem maradt el a hatalom reakciója.

magyar válogatott magyar labdarúgás dr. Lakat Károly Puskás Ferenc Kocsis Sándor Grosics Gyula

Emlékezés: kispályás torna Grosics Gyula tiszteletére

2017-06-08 13:35:36

A Grosics Alapítvány vasárnap rendezi meg Budapesten a XV. kerületi Budai II László Stadionban a Grosics Gyula kispályás emléktornát, amelyen 16 csapat vesz részt.

Grosics Gyula