Bemutatkozott Grosics Gyula, de vereséget szenvedett a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2008.03.25. 20:54
Barátságos mérkőzésen vereséget szenvedett a Ferencváros a Sheffield Unitedtől. A 0-1-s végeredménnyel záruló találkozón a mindent eldöntő találatot Abdi szerezte a tizedik percben. Az Aranycsapat legendás kapusa, Grosics Gyula is bemutatkozott a zöld-fehéreknél - kezdőként egy perc játéklehetőséget kapott.
Grosics Gyula (feketében) 82 évesen mutatkozhatott be a Ferencvárosban
Fotó: Németh Ferenc
Grosics Gyula (feketében) 82 évesen mutatkozhatott be a Ferencvárosban
Grosics Gyula (feketében) 82 évesen mutatkozhatott be a Ferencvárosban
Fotó: Németh Ferenc
Grosics Gyula (feketében) 82 évesen mutatkozhatott be a Ferencvárosban

A legszebb jelenetsor a mérkőzés előtt kezdődött, és egészen a találkozó első percéig tartott. Az Aranycsapat egykori kapusa, Gosics Gyula végre bemutatkozhatott a Ferencváros színeiben - kicsit megkésve, de töretlen lelkesedéssel. Az egykori rendszer áldozata az első percben még labdához is ért, amikor Lipcsei Péter visszatette neki a játékszert. Elegáns (de semmikképpen sem stoplis) cipőjében pedig Grosics tökéletesen játszotta vissza azt a hazai csapatkapitánynak.

Az immár játékengedéllyel rendelkező nyolcvankét éves legenda a következő pillanatban lejött a pályáról, természetesen vastaps közepette.

Ami a mérkőzést illeti! Az angol másodosztályú csapatnak elég volt egy villanás, hogy megverje a magyar másodosztályú gárdát.

A tizedik percben Jonathan Stead remekül kavargatott a jobb oldalon, majd a középreadott labdáját Abdi fejelte a kapu bal alsó sarkába. 0-1

A folytatásban közepes iramban futballoztak a csapatok, helyzeteket is alig alakítottak ki. Igazából nem tudtak a találkozónak gála jelleget domborítani.

Az első félidőben kapura nem lövő Ferencváros a második játékrészben azért felpörgette játékát, igaz látszott, nem akar túl sokat kockáztatni a hétvégi Szolnok elleni sorsdöntő bajnoki előtt.

Az 56. percben végre elérkezett az első ferencvárosi kapuralövés is. Ekkor a csereként pályára lépő Lisztes Krisztián talált kaput, ám az angolok hálóőre, Ian Bennett hárított.

A folytatásban is inkább Lisztes révén veszélyeztetett a Ferencváros, ám távoli próbálkozásoknál közelebb nem jutott a magyar együttes a gólszerzéshez.

Az egyenlítés elmaradt, a gálamérkőzésen Kevin McCabe angol csapata legyőzte a magyart.

NEMZETKÖZ BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS


Helyszín: Albert-stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Vámos, Kispál

A KEZDŐCSAPATOK:
FTC SHEFFIELD UNITED
Grosics Bennett
Mátyus Halls
Dragóner Ehiogu
Baranyai T. Chanot
Moussa Wedgbury
Deme Law
Fülöp Walker
Lipcsei Ashmore
Kulcsár D. Abdi
Ndjodo Stead
Shaw Slavkovski
Vezetőedző: Menedzser:
Csank János Kevin Blackwell

Gólszerző(k): Abdi (10.)
Csere: Grosics Gyula helyett Holczer (1.), Lipcsei, Fülöp és Kulcsár helyett Souare, Lisztes és Vasas (a szünetben), Ndjodo helyett Bartha (59.), Mátyus helyett Szalai (65.),Deme helyett Vincze (74.),Moussa helyett Csiszár (90.) ill. Slavkovski helyett Kourouma (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik