Találatok a Giacinto Facchetti címkére

Találatok száma: 7

Az olasz futball-legenda fia, aki színpadra állította Puskás Ferenc történetét

2021-07-26 14:57:47

„Puskás kicsoda?” – ezzel a címmel rendezett Olaszországban színdarabot Puskás Ferenc történetéről és az emlékezet csalóka működéséről Gianfelice Facchetti. Az Internazionale legendás hátvédje, Giacinto Facchetti 1974-ben született fiával, a művészi pályára lépő színész-rendező-íróval, valamint a monodráma főszereplőjével, Fabio Zullival beszélgettünk a „Puskás, chi?” előadást műsorra tűző milánói Oscar deSidera Színházban.

színház Puskás Ferenc Képes Sport Gianfelice Facchetti Giacinto Facchetti

Tanára modellnek adta volna – a világ egyik legjobb védője lett

2017-07-10 09:56:53

Giacinto Facchetti tizennyolc éves volt, amikor szerződtette az Internazionale, 2006-ban, hatvannégy esztendősen Inter-elnökként hunyt el. Egész életét a milánói kék-feketéknél élte le, akiknél ma is mindent felülmúló tisztelet övezi az emlékét. Tizennyolc éven át volt olasz válogatott, csapatkapitányként emelhette magasba 1968-ban az Henri Delaunay-kupát, és 1970-ben a brazilok elleni vb-döntőre is ő vezette ki a squadra azzurrát. Minden idők egyik legnagyobb védője július 18-án lenne 75 esztendős.

Inter Giacinto Facchetti

Eb 2016: két barcás és sok olasz vonatkozás Conte álomcsapatában

2016-04-13 14:00:35

Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya is összeállította álom Eb-csapatát az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján.

foci Eb 2016 Zinédine Zidane Pavel Nedved Paolo Maldini Marco van Basten Karl-Heinz Rummenigge

Moratti kiakadt, s átadta az Inter vezetését

2012-01-19 02:27:05

Volt egyszer egy „Grande Inter", amikor a hatvanas évek közepén többszörösen is az olasz csapatot koronázták kontinensünk, sőt az egész világ legjobbjává. Angelo Moratti elnöksége alatt történt mindez, majd az aranykort hosszú szünet követte. Amikor már nagyon nem ment, fia, Massimo Moratti érkezett, és megkezdte máig tartó korszakát a klub élén. Bizony meg kellett küzdenie azért, hogy a nagy hagyományú csapat ismét Európa legjobbja lehessen – eljött az a pillanat is, amikor egy kicsit elege lett, és tulajdonosként leváltotta magát az elnöki székből.

sportnaptár olasz labdarúgás Serie A Moratti Inter Giacinto Facchetti

A 18 legjobb olasz labdarúgó

2009-06-12 18:56:55

Nincs könnyű helyzetben a cikkíró, ha egy olyan gazdag futballtörténelemmel bíró nemzet, mint az olasz, legjobb játékosait kell felsorolnia, pláne rangsorolnia. Némi segítséget jelentett, hogy az Olasz Labdarúgó-szövetség 2008 decemberében nyilvánosságra hozta a maga Top 10-ét, de az itt bemutatottakon kívül is akadnak bőven olyan klasszisok, akiknek megemlítése kellemes emlékeket csal elő az idősebb korosztály tagjaiból.

vb 2010 olasz válogatott labdarúgó-világbajnokság labdarúgó-vb 2010 labdarúgás foci-vb

Calciopoli: nem engedik besározni Facchettit

2010-04-10 14:40:26

Egyre nagyobb hullámokat ver Luciano Moggi védőügyvédeinek tevékenysége Olaszországban. A Juventus egykori ügyvezető igazgatójának ügyvédei hangfelvételeket tártak a nápolyi bíróság elé, bebizonyítandó, hogy nem a Juve labdarúgócsapatának nevében „eljáró" Moggi volt az egyetlen, aki a játékvezető-küldő bizottságnál meglévő kapcsolatai révén igyekezett „egyengetni" együttese útját. A 2005-ös meccsmanipulációs botránnyal, a Calciopolival összefüggésbe hozott telefonbeszélgetések egyes részletei megjelentek az olasz médiában, mire Massimo Moratti, a megvádolt Inter elnöke szombaton jelezte: hajlandó tanúskodni a bíróság előtt.

olasz labdarúgás Juventus Inter Giacinto Facchetti Calciopoli

Inter: a mai volt Zanetti 635. meccse, lehagyta Facchettit

2009-03-29 04:00:23

Az Internazionale argentin játékosa, Javier Zanetti végigjátszotta a Reggina ellen 3–0-ra megnyert bajnoki mérkőzést a Serie A 29. fordulójában.

Javier Zanetti Giacinto Facchetti Giuseppe Bergomi