Találatok a Bicskei Bertalan címkére

Találatok száma: 29

A futball özvegyei – Bicskei Bertalanné, Verebes Józsefné és a pótolhatatlan űr

2021-05-03 12:50:53

Évtizedekig forog a futball körül az egész család élete. Persze nem elhanyagolható a népszerűség, olykor a feleségre is süt a nap. Aztán a híres férj távoztával egyik pillanatról a másikra csönd lesz, iszonyú lelki magánnyal, amelyből csak a legerősebbek találnak kiutat. Mint például Bicskei Bertalanné és Verebes Józsefné.

Verebes József Képes Sport Bicskei Bertalan

Magyar kapusgólok, fejjel és lábbal, Ilkutól Hegedüsig – sztorikkal, videókkal

2020-05-03 16:52:08

Igazi kuriózuma a labdarúgó NB I jelenlegi idényének Hegedüs Lajosnak a Diósgyőr ellen fejelt egyenlítő gólja. A felcsúti hálóőr teljesítménye nem példa nélküli, hiszen a múltban Ilku Istvántól Bicskei Bertalanon át Szűcs Lajosig több kapus is feliratkozott a góllövők közé – ők azonban büntetőből találtak be. A tizenegyesek értékesítésében hazai rekordernek számító Szieben László viszont abban is kitűnik a többiek közül, hogy – Hegedüshöz hasonlóan – akciógól is fűződik a nevéhez.

tizenegyes labdarúgó NB II labdarúgó NB I kapus büntető Vukasin Polekszics

Születésnapi ajándéknak tekinti, hogy a Honvédot irányíthatja

2020-05-15 16:57:04

„Pisont István a legnagyobb király!” – zengte a kilencvenes évek elején a Honvéd-tábor. Ha ma fakadnának dalra a kispestiek, a Boldog születésnapot! is a repertoárban szerepelne – ünnepi beszélgetés a Gádorosról indulva három-három magyar és izraeli bajnoki címig, 31 válogatottságig jutó, immár a Honvéd kispadján ülő Pisont Istvánnal, aki 50 éves korára sok mindent elért, de azt nem, hogy odahaza jobb futballistának tartsák Csucsánál…

Pisont István NS Hosszabbítás Mezey György Marco Rossi Hapoel Tel-Aviv Eintracht Frankfurt

Emlékezés: Bicskei Bertalan és Lázár Bence előtt tisztelegtek

2019-12-30 10:41:00

Nyolcadik alkalommal emlékeztek futballal a korábbi szövetségi kapitányra, Bicskei Bertalanra Vásárosnaményben.

emléktorna Lázár Bence Bicskei Bertalan

Emléktorna: Berci bácsi a második apánk volt – Kovács Kálmán

2019-12-16 21:36:46

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bicskei Bertalanról elnevezett emléktornát december 28-án Vásárosnaményban – a korábbi szövetségi kapitány idén lett volna 75 éves.

Kovács Kálmán Bicskei Bertalan Emléktorna Bicskei Bertalan

„Jött, ment, ennyi… Nincs nekem gondom magammal”

2019-11-22 19:28:48

Hatalmas tehetségnek indult, sokan miatta jártak a második vonalbeli Volán futballmeccseire. A szépreményű csatár az Újpestben folytatta, de annak ellenére, hogy válogatott lett, pályája torzó maradt, később kábítószerhez nyúlt. Bácsi Sándor 50 éves.

Újpest magyar labdarúgó-válogatott Véber György Törőcsik András NS Hosszabbítás Mészöly Kálmán

Labdarúgás: megalakult a Bicskei Európa-Bajnokai 84 egyesület

2018-05-30 11:32:01

Megalakult a Bicskei Európa-Bajnokai 84 elnevezésű egyesület, amely a magyar futball segítését tűzte ki célul.

Szeiler József Kovács Kálmán Bicskei Bertalan

Mi a közös Barótiban, Mészölyben, Csankban, Matthäusban és Storckban?

2017-10-08 23:12:41

A címben feltett kérdésre az a válasz, hogy mindannyian legalább tíz vereséget szenvedtek el a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Sőt, további öt olyan trénerről tudunk, aki Barótiékhoz hasonlóan szintén legalább tíz vereség részese volt a nemzeti együttes kispadján. Ám tíz (tizenegy, stb.) és tíz (tizenegy, stb.) zakó között is van különbség, hiszen nem mindegy, hogy csak hétszer vagy mondjuk hatvankétszer nyer közben az ember.

vb 2018 magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott magyar labdarúgás foci vb 2018 Mészöly Kálmán

Válogatott: Málta, Feröer, Andorra – a legkínosabb szégyenfoltok

2017-06-10 01:53:37

„Szégyen, gyalázat", „futballtörténelmi mélypont”, „története legkínosabb veresége". Nem fukarkodik a negatív jelzőkkel a magyar sajtó a futballválogatott Andorra elleni idegenbeli 1–0-s veresége után, ami érthető. Az európai miniállamok közül játszottunk már korábban döntetlent Liechtensteinnel, kaptunk ki Máltától, ám Andorránál egyértelműen kisebb „futballnemzet" gyakorlatilag nem maradt az öreg kontinensen – hacsak a svájci gárdisták alkalmanként összeálló vatikáni csapatát nem erőltetjük ide. Minik elleni kudarcösszegző.

vb-selejtezők vb-selejtező vb 2018 miniállamok magyar válogatott foci vb 2018

Bicskei-emléktorna: ötödik alkalommal rendezik meg a viadalt

2016-12-28 16:01:24

December 30-án, pénteken ötödik alkalommal rendezik meg a Bicskei Bertalan-emléktornát. A barátságos küzdelem során nyolc csapat lép pályára Vásárosnaményben a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya emléke előtt tisztelegve.

Bicskei-emléktorna Bicskei Bertalan

Király, a Hertha bohóca nem tréfált, a futballisten ráfizetett

2016-03-23 12:18:14

Tizennyolc éve ezen a napon mutatkozott be Király Gábor a magyar labdarúgó-válogatottban: a Hertha BSC akkoriban a 22. születésnapjához közeledő kapusa a 6. percben tizenegyest védett, a csapat 3–2-re győzött Bécsben. A nyári Európa-bajnokságra készülő válogatottunk győzelmeit felelevenítő retrosorozatunk mai epizódja az osztrákok elleni 1998. március 25-i meccsről szól. Sőt: egy másikról is.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Király Gábor Jenei Imre Eb 2016 Bicskei Bertalan

MLSZ: találkozó, köszöntések és emlékezés a 6:3 napján

2014-11-25 13:09:09

Ma van az 1953-as, legendás Anglia–Magyarország (3:6) mérkőzés 61. évfordulója, ez a nap a Magyar Labdarúgás Napja. Az MLSZ ez alkalomból korábbi válogatott játékosokat köszönt.

MLSZ Bicskei Bertalan

Labdarúgás: balmazújvárosi siker a Bicskei-emléktornán

2013-11-11 14:10:50

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya két évvel ezelőtt, 2011-ben hunyt el. A Honvéd és az MTK korábbi kiváló kapusának a tiszteletére szombaton Balmazújvárosban emléktornát rendeztek.

Bicskei Bertalan-emléktorna Bicskei Bertalan Balmazújváros

Labdarúgás: futballtornával emlékeznek Bicskei Bertalanra

2013-11-08 16:20:06

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya két évvel ezelőtt, 2011-ben hunyt el. A Honvéd és az MTK korábbi kiváló kapusa húsz éven keresztül rendszeresen futballozott együtt az újságíró-válogatottal, amely november 9-én (szombaton) második alkalommal szervez tornát a mesteredző emlékére.

Bicskei-emléktorna Bicskei Bertalan Balmazújváros

Futballünnep: labdarúgótorna Bicskei Bertalan emlékére

2012-10-08 23:56:13

A tavaly elhunyt Bicskei Bertalan mesteredző, egykori szövetségi kapitány emlékére futballtornát szervez a magyar újságírók labdarúgó-válogatottja és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

Bicskei Bertalan

Labdarúgás: Bicskei emlékére Gyirmóton a maláj válogatott

2012-08-02 18:47:38

Az NB II rajtjára készülő Gyirmót augusztus 8-án barátságos mérkőzést vív a malajziai labdarúgó-válogatottal az egy esztendeje elhunyt Bicskei Bertalan emlékére.

Bicskei Bertalan

Világjáró magyarok külföldi karácsonyai

2011-12-24 14:42:36

A sportoló és edző abba az „emberfajtába" tartozik, akit munkája gyakran szólít el az otthonából, néha egészen messzi tájakra – egyeseket még a legbensőségesebb családi ünnep, azaz karácsony idején is. Az alábbiakban olyan emlékekből szemezgetünk, melyekre világlátott szakembereink tettek szert valaha különböző égtájakon, gyakran szeretteik nélkül. Szomorú tény, hogy a második három történet mesélője már nem lehet köztünk – élményeik révén azonban felidézhetjük őket és nagyszerű pályájukat is.

sportnaptár karácsony Temesvári Miklós Németh László Jeney László Bücs Zsolt

Gyászol a magyar futball, elhunyt Bicskei Bertalan

2011-07-17 00:46:10

Súlyos betegség következtében rövid szenvedés után, életének 67. évében szombat este elhunyt Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgás meghatározó személyisége, korábbi szövetségi kapitány. A család tájékoztatása szerint temetéséről később intézkednek. A távirati irodához eljuttatott közlemény kitér arra, hogy Bicskei Bertalan elvesztése nem csupán a hozzátartozók, a barátok és a munkatársak, hanem a hazai és nemzetközi labdarúgás, továbbá az egész sportszakma pótolhatatlan vesztesége.

Bicskei Bertalan

Labdarúgás: gyászol a magyar futball, elhunyt Bicskei Bertalan

2011-07-16 23:00:27

Súlyos betegség következtében rövid szenvedés után, életének 67. évében szombat este elhunyt Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgás meghatározó személyisége, korábbi szövetségi kapitány. A család tájékoztatása szerint temetéséről később intézkednek.

Bicskei Bertalan

Libéria: Bicskeiék továbbjutottak az olimpiai selejtező 2. fordulójába

2010-12-19 21:54:43

A libériai olimpiai válogatott a visszavágón ismét 1–1-es döntetlent játszott Sierra Leonéval, ám a tizenegyespárbajt megnyerte, így bejutott az olimpiai selejtező második fordulójába. Ha Bicskei Bertalan együttese a következő párharcot is megnyeri – az ellenfél még nem ismert –, akkor bejut a csoportkörbe, ahol az első három együttes kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra.

labdarúgás Libéria Bicskei Bertalan