NFL: J. J. Watt lett minden idők legjobban fizetett védője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 18:49
null
J. J. Watt fizetését a támadók többsége is megirigyelheti (Fotó: Reuters)
Új szerződést kapott J. J. Watt, a Houston védője és Alex Smith, a Kansas City irányítója – előbbi az NFL történetének legjobban fizetett védőjévé vált. Egy másik legendás védő, James Harrison bejelentette visszavonulását, s így járhat Champ Bailey, a Denver legendás cornerbackje is, akit nem tartott meg új klubja, a New Orleans.

Hat évre szóló, 100 millió dolláros szerződést kapott J. J. Watt, a Houston Texans védekező falembere. A 2011-es játékosbörze 11. választottja, a 2012-es idény legjobb védője 51.8 milliót kap meg garantáltan, amivel minden idők legtöbbet kereső védőjátékosává válik.

Alex Smith, a Kansas City irányítója négy évvel hosszabbított a Chiefsnél, így a liga 10. legjobban fizetett irányítója lett. Smith San Franciscóból érkezett a Kansas Cityhez, miután elveszítette kezdő pozícióját Colin Kaepernickkel szemben. A labdabiztos irányító a váltás utáni első idényében a rájátszásba vezette az előző szezont ligautolsóként záró Kansas Cityt.

Miközben a két játékos jövője biztosítottá vált, mintegy 1000 játékos vált munkanélkülivé, hiszen a csapatok az előszezon eleji 90 fős keretüket 53-asokra szűkítették, ezzel vágnak neki a szezonnak. Persze az amerikai sajtó Michael Sam, a St. Louis nyíltan homoszexuális védekező falembere távozásán csámcsogott a legtöbbet, de olyanoknak is felmondtak, mint Champ Bailey (New Orleans), BenJarvus Green-Ellis (Cincinnati), Kevin Vickerson (Denver), Case Keenum (Houston), Duke Ihenacho (Denver) vagy Nate Burleson (Cleveland).

Keenum és Ihenacho már meg is találta új klubját, a Texans korábbi irányítójára a Sam Bradford térdsérülése miatt csereirányítót kereső St. Louis, a Broncos safetyjére a Brandon Meriweather eltiltása miatt erősítésre szoruló Washington csapott le.

A Pittsburghgel két Super Bowlt nyerő James Harrison nem vár újabb lehetőségre: a legutóbbi szezont Cincinnatiben töltő linebacker találkozott az Arizona vezetőivel, de miután nem tudott megegyezni velük, a visszavonulás mellett döntött. Az első Super Bowlján, 2006-ban még a speciális egység tagjaként remekelt, a másodikon, 2009 februárjában viszont 100 yardos interception-visszahordásával és touchdownjával bizonyította, hogy megérdemelten lett a szezon legjobb védője.

Az Arizona elleni Super Bowlon már nem kellett a speciális egységben játszania, hiszen ritkán vetik be a biztos kezdőembereket. Seattle-ben viszont másképp mennek a dolgok, látszólag olyan sok a safety a bajnoknál, hogy Earl Thomasra rábízták a rendkívül sérülésveszélyes puntvisszahordó szerepkört. Thomas nagyon mozgékony és labdabiztos játékos, de ezt a húzást nagy luxusként tartják számon ligaszerte.

Oaklandben irányítócserére szánták el magukat a nyitány előtt, a gyatra előszezont produkáló Matt Schaub helyett az újonc Derek Carr fogja dobálni a labdát a New York Jets ellen. Carr 2003 óta a Raiders 18. kezdő irányítója – pedig a klub a legutóbbi három drafton a cserékkel együtt nyolc választói jogot használt el irányítókra.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik