Edin Terzic távozik a Borussia Dortmundtól! – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 13:26
Edin Terzic távozik a BVB-től (Fotó: bvb.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund csütörtökön hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat vezetőedzője, Edin Terzic távozik a csapattól. A szakember maga kérte, hogy azonnali hatállyal bontsák fel a szerződését, a klub pedig elfogadta ezt a váratlan döntést.. Terzic levélben már el is köszönt a szurkolóktól.

A 41 éves szakember – aki 2021-ben Német Kupát nyert, 2023-ban a második helyen végzett a bajnokságban, idén pedig a Bajnokok Ligája döntőéig menetelt a Dortmunddal – azzal a kéréssel fordult a BVB vezetéséhez, hogy azonnali hatállyal bontsák fel a szerződését, a klub pedig – miután konzultált Edin Terziccsel – elfogadta az edző kérését.

Terzic levélben már el is köszönt a dortmundi szurkolóktól: „Hihetetlen fájdalmas számomra, de minden sárga-fekete-szurkolónak el kell mondanom, hogy ma megválok a BVB-tőlidézte a Dortmund klubhonlapja a leköszönő trénert. – Óriási megtiszteltetés volt megnyerni a Német Kupát a BVB-vel, és a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelni a csapattal. Azért kértem a találkozót a klub felsőbb vezetésétől, mert tíz év után úgy éreztem, hogy a közelgő újrakezdésnél már egy új embernek kell állnia a pálya szélén. Mindenki, aki közel áll hozzám tudhatja, hogy nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést az elmúlt hetekben, ugyanakkor az intenzív megbeszélések után sem változott meg az elhatározásom. A legjobbakat kívánom a klubnak, és ez nem búcsú, hamarosan találkozunk. Viszlát, BVB!”

Hans-Joachim Watzke, a Dortmund vezérigazgatója köszönetet mondott Terzic elmúlt években végzett odaadó munkájáért: „Edin Terzic kiemelkedő munkát végzett a BVB-nél, mindannyian óriási hálával tartozunk neki. Edin és én örökké barátok maradunk.”

Lars Ricken, a Borussia sportügyekért felelős igazgatója is elbúcsúzott: „Edin Terzic hosszú évek óta megbízható kollégám volt, ifjúsági edzőként, technikai igazgatóként, legutóbb pedig vezetőedzőként. Minden szerepében kiváltságnak tekintette, hogy ennél a klubnál dolgozhat. A közelmúltban folytatott számos megbeszélés ismét világossá tette Edin BVB iránti szeretetét és szenvedélyét. Mindig is Borussia-rajongó marad, és a BVB családjának a tagja lesz.”

A német sajtó korábban arról cikkezett, hogy Mats Hummels még a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt összekülönbözött az edzővel (a tapasztalt védő Terzic taktikáját kritizálta), akit állítólag olyannyira feldühítettek a csapatkapitány szavai, hogy már ekkor felajánlotta a lemondását. A felek aztán – tekintettel a közelgő BL-döntőre – rendezték a nézeteltérést, ám nem tudni, hogy ez a vita mennyiben volt végül hatással Terzic döntésére. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik