A hoffenheimi Ibisevic José Mourinho célkeresztjébe lőtte magát

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 17:18
A Bundesliga góllövőlistájának első helyezettje általában kapós szokott lenni az átigazolási piacon. Az idén sincs ez másként, sőt a jelenlegi éllovas, a bosnyák Vedad Ibisevic teljesítménye egészen lenyűgöző, már-már Gerd Müllerét idézi. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az Internazionale is szeretné megszeretni a támadót.
Már Ibisevic is hallotta, hogy topklubok érdeklődnek iránta
Fotó: Imago (archív)
Már Ibisevic is hallotta, hogy topklubok érdeklődnek iránta
Már Ibisevic is hallotta, hogy topklubok érdeklődnek iránta
Fotó: Imago (archív)
Már Ibisevic is hallotta, hogy topklubok érdeklődnek iránta

17 bajnoki forduló alatt 18 szerzett gól – ez a statisztika magáért beszél. Ráadásul Vedad Ibisevic (merthogy róla van szó) olyan csapat színeiben szállította a gólokat, amely története során először szerepel a német bajnokság élvonalában. Sőt nem is akárhogyan, hiszen a Hoffenheim a címvédő Bayern Münchent megelőzve az élen zárta a Bundesliga őszi felvonását.

17 bajnoki forduló alatt 18 szerzett gól – ez a statisztika felkeltette fél Európa érdeklődését. Ráadásul igazi nagyágyúk érdeklődnek a falusi kiscsapat bosnyák támadója iránt. A nemzetközi sportsajtó többek között a Manchester Uniteddel és a Juventusszal is hírbe hozta Ibisevicet, de a legkomolyabb kérőnek az olasz bajnoki címvédő, az Internazionale tűnik.

Ugyanis a 17 bajnoki forduló alatt szerzett 18 gól José Mourinho figyelmét sem kerülte el. Az Inter portugál mestere ráadásul csatárgondokkal küzd (na nem mintha nem lennének klasszistámadói, csak éppenséggel legtöbbjükkel összeveszett a szezon során), és szívesen Milánóba csábítaná a Hoffenheim csatárát.

A Corriere dello Sport szerint Mourinho már a téli átigazolási szezonban megválna három csatárától, (a brazil Adriano, valamint a két argentin, Julio Cruz és Hernán Crespo távozhat), és a 24 éves játékos a portugál mester kívánságlistájának első helyén áll.

Maga az érintett is megszólalt az ügyben, de cáfolta az átigazolásáról szóló híreket. „Büszkeséggel tölt el, hogy más csapatok is érdeklődnek irántam, de biztos, hogy a következő szezonban még a Hoffenheimben játszok.”

VEDAD IBISEVIC


A BUNDESLIGA GÓLLÖVŐLISTÁJÁNAK ELSŐ 10 HELYEZETTJE

1. Vedad Ibisevic (Hoffenheim) 18
2. Patrick Helmes (Leverkusen) 12
3. Grafite (Wolfsburg) 11
4. Milivoje Novakovic (Köln) 10
4. Claudio Pizarro (Werder) 10
4. Arthur Wichniarek (Bielefeld) 10
7. Luca Toni (Bayern) 9
8. Diego (Werder) 8
8. Stefan Kiessling (Leverkusen) 8
8. Mladen Petric (Hamburg) 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik