Szoboszlai újra kezdett a Liverpoolban; Varga Barnabás két fejese döntött a Fehérvár ellen

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 23:01
null

 

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

• Minden képzeletet felülmúló dominanciával nyitotta az F1-es évadot a Red Bull, és azt követően, hogy két különböző pályán is földbe döngölte az ellenfeleket, a többiek valószínűleg hiába bizakodnak a sikeresebb folytatásban. A Milton Keynes-i istálló fantasztikus hatékonysággal használta ki a lehetőséget, hogy tavaly már a nyár végén minden erőforrását a 2024-es autóra fordíthatta, és a féléves előny látszik is az erősorrenden. Ehhez jön hozzá, hogy sem műveleti, sem versenyzői, sem pedig technikai hibák nem sújtják a csapatot, így hiába van még hátra 22 nagydíj az évadból, mindenki biztosra veszi a címvédést.

• Ilyen csend sem volt még Vámos Márton-gól után a Komjádiban… A magyar válogatott balkezese a Bajnokok Ligája második csoportkörének szombati rangadóján az Olympiakosz játékosaként talált be a Ferencváros kapujába, de később kipontozódott, így az utolsó szakaszban már nem segíthetett csapatának. Az ötletesen játszó FTC addigra már eldöntötte a pontok sorsát, és végül 11–9-es győzelmet ünnepelhetett a telt házas közönséggel. Vámos eközben társaival együtt csalódottan és kissé megtörten sétált vissza az öltözőbe – a sérülések, betegségek sújtotta Olympiakosz ezúttal nem tudott felnőni a Fradihoz.

• Ötven évvel ezelőtt, 1974 márciusában lezárult egy fejezet a magyar labdarúgás történetében: visszavonult Albert Flórián. Egyedüli magyarként 1967-ben Aranylabdát kapott („természetesen” nem Párizsban, hanem a Gundel étteremben vehette át), az európai kupákban első és mindmáig utolsó győztes magyar csapat sztárja volt (1965, VVK – a torinói döntőben 1:0 a Juventus ellen), akárcsak az egyetlen Eb-érmes válogatotté (1964, 3. hely). Fényes karrierje 1969 nyarán, a dániai sérülésével tört meg, Koppenhága után már nem volt a régi. Mindössze 33 évesen, egy ZTE elleni bajnokin góllal búcsúzott el. Pályafutását és megpróbáltatásait Népsport mellékletünkben idézzük fel.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik