MotoGP: lángba borult az argentin pálya főépülete

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 11:10
Helyi idő szerint szombatra virradó éjszaka tűz ütött ki Argentínában, az Autódromo Termas de Río Hondo pályán. A tűzoltók próbálták megfékezni a lángokat, hogy azok ne érjék el a Juan Manuel Fangio Múzeumot, ahol igazi autóritkaságok találhatóak.

A tűz, amit kilométerekről is látni lehetett, a boxoknál ütött ki, és gyorsan átterjedt a felettük található VIP-szalonokra, a médiacenterre és a versenyirányítás irodájára is. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Az argentin helyszín 2014 óta ad otthont a MotoGP-nek (2013–2016 között WTCC-futamot is rendeztek itt), kivéve a tavalyi évet, amikor a koronavírus-világjárvány miatt törölni kellett az eseményt.

Az idei verseny eredeti időpontja április 11-e lett volna, de szintén a pandémia miatt elhalasztották azt, helyette pedig Katarban duplázik majd a mezőny.

„Mindent megteszünk azért, hogy az előzetes éves programunkat teljesíteni tudjuk, beleértve a novemberi MotoGP-futamot” – közölte Héctor A. Farina, a pálya igazgatója.

Az igazgató abban is bízik, hogy a múzeumot néhány nap múlva újra ki tudják nyitni, ami arra enged következtetni, hogy sikerült időben megfékezni a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik