Wales: egyenlő fizetést kapnak a női és a férfi labdarúgók

Vágólapra másolva!
2023.01.18. 17:27
A Walesi Labdarúgó-szövetség (FAW) szerdán bejelentette, hogy egyenlő bérezésben állapodott meg a női és a férfi válogatott futballistáival.

A mostani egyezség a 2026-os férfi és a 2027-es női világbajnokságig tartó időszakra szól. A szövetség azt szeretné ezzel megerősíteni, hogy minden játékosa „ugyanolyan mezben lép pályára” és ugyanazt a nemzetet képviseli. A vb-k előtt a férfi és a női válogatottra a jövő évi, illetve a 2025-ös Eb-selejtezősorozat vár.„ugyanolyan mezben lép pályára” és ugyanazt a nemzetet képviseli. A vb-k előtt a férfi és a női válogatottra a jövő évi, illetve a 2025-ös Eb-selejtezősorozat vár.

Wales férfi válogatottja tavaly a csoportkörben búcsúzott a katari vb-től, míg női csapata nem jutott ki az idei viadalra.

Az Amerikai Labdarúgó-szövetség (USSF) májusban hasonlóan jelentős mérföldkőnek számító megállapodást kötött a férfi és a női csapatok fizetéséről: mindkét nemnek azonos összeget ajánlott fel. A USSF a két nemzeti csapat szakszervezeteivel 2028 decemberéig szóló, egyenlő javadalmazást rögzítő kollektív szerződést kötött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik