Visszatérő futballedzők; pontosan mi a játékosmegfigyelők feladata?

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 23:09
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

A futballban nem ritka jelenség, hogy egy-egy klub újra bizalmat szavaz a korábban kegyvesztett edzőnek, sőt, akad arra is példa, hogy valakit több alkalommal visszahív ugyanaz az egyesület. A közelmúltban Európa két patinás klubja is egy-egy visszatérővel próbál meg zöld ágra vergődni: hogy ez a húzás sikeres lesz-e vagy sem, csak az idény végén derül ki, ám tény: mind a Chelsea-nél, mind a Herthánál gigászi feladatot kell ellátnia az aktuális „tűzoltónak”, Frank Lampardnak, illetve Dárdai Pálnak. Címlapsztori összeállításunkban ez alkalommal a nagy visszatérő edzőkkel foglalkozunk.
A futballban nem ritka jelenség, hogy egy-egy klub újra bizalmat szavaz a korábban kegyvesztett edzőnek,
sőt, akad arra is példa, hogy valakit több alkalommal visszahív ugyanaz az egyesület. A közelmúltban Európa két patinás klubja is egy-egy visszatérővel próbál meg zöld ágra vergődni: hogy ez a húzás sikeres lesz-e vagy sem, csak az idény végén derül ki, ám tény: mind a Chelsea-nél, mind a Herthánál gigászi feladatot kell ellátnia az aktuális „tűzoltónak”, Frank Lampardnak, illetve Dárdai Pálnak. Címlapsztori összeállításunkban ez alkalommal a nagy visszatérő edzőkkel foglalkozunk.

Vajon pontosan mi a játékosmegfigyelők feladata? – erről kérdeztük Holdampf Gábort, a Nemzetközi Játékosmegfigyelő Szervezet (IPSO) magyarországi operációs menedzserét. Miután Londonban elvégezte a játékosmegfigyelő és -elemző kurzust, a folyamatosan terjeszkedő cég magyarországi képviselője lett. Dolgozott a Bp. Honvéddal és Mol Fehérvárral, tartott játékosmegfigyelői képzést, és ma már a Premier League-ben remeklő Brentford FC kelet-európai tanácsadójaként dolgozik. Holdampf Gábor szerint tévútra vezet, ha a scoutok a manapság szinte kizárólagos eszközzé váló adatelemzésre támaszkodnak.

A százszázalékos mérleg elúszott, a feljutás viszont nem a női tenisz Billie Jean King-kupa-válogatottunknak a múlt héten az euroafrikai zóna I-es csoportjában; Törökországban Gálfi Dalma is pályára lépett. A lapunknak adott interjúban a 24 éves játékos arról is beszélt, hogy az idény hátralévő részében fő célja az, hogy főtáblás legyen a Grand Slam-viadalokon. Az év végére szeretne odaérni a top ötvenbe a világranglistán, de ha nem sikerül, számára az sem nagy tragédia. A lényeg, hogy biztossá tegye a helyét a legjobb százban, ne kelljen állandóan azon izgulnia, hogy épp becsúszik vagy kiesik. Ha a legjobb hetven környékén zárná az évet, azzal is elégedett lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik