D. S. B.
2023.03.23 09:41 Frissítve: 2023.03.23 10:05

Világfutball: Ronaldo szerint a szaúdi néhány éven belül a legversenyképesebb ligák között lesz

Új klubjáról és a szaúdi bajnokságról nyilatkozott a Manchester Uniteddel történt szerződésbontása után decemberben az Al-Naszrhez szerződő ötszörös aranylabdás portugál sztár, Cristiano Ronaldo, aki többek között arról beszélt, hogy a szaúdi egy nagyon kompetitív bajnokság, s ha folytatják a terveket, néhány éven belül a világ legerősebb bajnokságai között tarthatják számon a ligát.

 

Cristiano Ronaldo szerint a szaúdi néhány éven belül a legversenyképesebb bajnokságok közé kerül (Fotó: Getty Images)

A nyolc bajnokin kilenc gólnál és két gólpassznál járó Cristiano Ronaldo december végén írt alá az Al-Naszrhez.

„Nem fogok hazudni, ez nem olyan mint a Premier League, de elég kompetitív. Meglepett az erőssége, jó csapatok vannak, kiegyensúlyozott a bajnokság, az arab játékosok jók, a légiósok pedig minőséget képviselnek. Ha folytatják a tervet, öt-hét éven belül a negyedik vagy az ötödik legversenyképesebb liga lesz a világon” – idézi a goal.com Cristiano Ronaldót, aki csapata legutóbbi mérkőzésén 30 méterről szerzett szabadrúgásgólt, most pedig a Roberto Martínez által irányított portugál nemzeti csapattal a Liechtenstein és Luxemburg elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.