D. S. B.
2023.09.22 12:02 Frissítve: 2023.09.24 17:33

Vb 2022: Én voltam az egyetlen világbajnok, aki nem kapott elismerést – Messi

Hosszabb interjút adott az Olga című műsornak a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki nyáron hagyta el a francia Paris Saint-Germaint és lett az Inter Miami labdarúgója. A Katarban világbajnoki címet szerző argentin klasszist – érthető módon – nem fogadták kitörő örömmel Párizsban, miután a vb-döntőben legyőzték a címvédő francia válogatottat.

Messi nem kapott elismerést a franciáktól a világbajnokság megnyerése után (Fotó: Getty Images)

 

Lionel Messi elmondása szerint boldog Miamiban, s családjával tökéletesen alkalmazkodtak az amerikai élethez, ugyanakkor az argentin kicsit odaszúrt előző klubjának, a PSG-nek és a franciáknak is.

„Az az igazság, hogy nem úgy alakult, ahogy vártam, de mindig azt mondom, hogy a dolgok okkal történnek. Bár itt nem jártam jól, világbajnok lettem”mondta a hétszeres aranylabdás, aki az argentin válogatottal tizenegyespárbaj után nyert Franciaország ellen, így Párizsba való visszatérése után a szurkolók nem fogadták őt kitörő örömmel.

„Érthető. Győztünk a döntőben és a mi »hibánk«, hogy Franciaország ezúttal nem nyerte meg a világbajnokságot. Én voltam az egyetlen világbajnok, aki nem kapott elismerést a klubcsapatától, de ez rendben van” – fogalmazott Lionel Messi, akit a Kylian Mbappéhoz fűződő kapcsolatáról is kérdeztek, ugyanis pletykák szerint rivalizáltak egymással.

„Nem igaz, hogy összevesztünk volna, Kyliannal rendben van a kapcsolatom, akárcsak a csapat többi tagjával” – jegyezte meg az argentin kiválóság, aki egyelőre nem gondolkodik a 2026-os világbajnokságon való részvételen, a 2024-es Copa Américára összpontosít.

Messit a visszavonulása utáni terveiről is kérdezték.

„A futball is egy munka és szerencsés vagyok, hogy ez a munkám, mert ez a szenvedélyem is. Hamarosan vége a pályafutásomnak, de hogy mit csinálok utána? Vezetőedző nem szeretnék lenni, sportigazgató viszont igen, de gyerekekkel is szívesen foglalkoznék” – zárta szavait Messi, aki megsérült az Inter Miami legutóbbi bajnokiján, s akár a jövő heti US Open-kupa-döntőt is kihagyhatja.

2023.12.10 16:42:39

Minden más foci nemzetisport.hu

A DAC az utolsó idei hazai bajnokiján Barisic kiállítása után megküzdött az egy pontért a Trencsén ellen.

2023.12.09 23:25:36

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Salamon Béla, a kor kiváló komikusa egyenesen szembedicsérte a ma 130 éve született Pluhár Istvánt: »Te egy temetésről is tudnál közvetíteni, ha ezt a mérkőzést ilyen szépen, sírás nélkül tudtad elbeszélni«.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.