U21-es Eb: Pearce nem vállalja a felelősséget játékosai helyett

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 14:00
Ahogy arról már beszámoltunk, az Izraelben zajló U21-es Európa-bajnokság A-csoportjában az angol labdarúgó-válogatott Olaszországtól, Norvégiától és Izraeltől is vereséget szenvedett, így szerzett pont nélkül, csoportutolsóként búcsúzott a további küzdelmektől. Stuart Pearce, a „háromoroszlánosok” szövetségi edzője nem vállalta a felelősséget játékosai helyett, akik jóval a várakozások alatt teljesítettek.

Mint ismert, az angolok az utolsó (csoport)meccsükön Ofir Krieff 81. percben szerzett góljával egygólos vereséget szenvedtek a házigazdák ellen, így pont nélkül zárták a kontinensviadalt.

„Nagyon csalódott vagyok. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy nekem kellene megválaszolnom a kérdéseket a játékosok helyett. Nem gondolom, hogy akkora felelősségem lenne ebben a vereségben, mint amilyen gyenge teljesítményt nyújtottak a játékosok” – szögezte le Pearce, majd kitért a csalódással felérő szereplés okaira is.

„Lehet, hogy nincs elég tehetségünk. A lényeg azonban, hogy az eredményeink nem voltak jók. Mind a három meccsünket elveszítettük, a repülőn lesz időnk végiggondolni, hogy milyen rosszul játszottunk. Azt kaptuk az Európa-bajnokságon, amit megérdemeltünk. Ha nem dolgozol elég keményen, akkor elkerülnek a sikerek, ez történt velünk is. Nem érdemeltünk győzelmet az izraeliek ellen” – zárta mondandóját a Manchester City korábbi menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik