Süper Lig: a Galatasaray nyerte meg az isztambuli derbit

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 20:00
null
Aktürkoglu duplája döntötte el az isztambuli derbit (Fotó: AFP)
Hiába szépített a végén, egyenlíteni már nem tudott a Besiktas, így 2–1-re kikapott a Galatasaray otthonában a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 29. fordulójában.

 

 

A házigazda már a 22. percben előnybe került Kerem Aktürkoglu góljával, nevezett tíz perccel később ismét betalált, ráadásul mindkét gólnál Mosztafa Mohamed készített elő.

A folytatásban a Besiktas többet birtokolta a labdát, helyzeteket azonban a Galatasaray tudott kialakítani. Sokáig úgy tűnt, hogy Aktürkoglu már a 32. percben beállította a végeredményt, de a 85. percben Ridvan Yilmaz révén szépíteni tudott a vendégegyüttes. A hosszabbítás harmadik percében aztán még volt egy tizenegyesgyanús szituáció Cyle Larin esését követően, de az egyenlítés nem sikerült a Besiktasnak, így 2–1-re a Galatasaray nyerte meg a rangadót.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Barcelonában 0–0-s döntetlent játszó Galatasaray ezzel a sikerrel a 11. helyre jött fel a tabellán, de még így is kilenc ponttal elmarad az európai kupaindulást érő negyedik helytől.

TÖRÖK SÜPER LIG
29. FORDULÓ
Galatasaray–Besiktas 2–1
(Aktürkoglu 22., 32., ill. R. Yilmaz 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik