Sepsi: távozik a kupagyőztes vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 14:40
null
Cristiano Bergodi a napokban már másodszor ünnepelhetett kupagyőzelmet a Sepsivel, de a nyáron távozik a klubtól a sikeredző (Fotó: Tókos Csaba)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek – nem hosszabbítja meg lejáró szerződését Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője. A székelyföldi klub történetének legsikeresebb szakvezetője így a vasárnapi, Universitatea Craiova elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen ül utoljára a szentgyörgyi labdarúgócsapat kispadján.

 

 

Az 58 éves olasz Cristiano Bergodi 2021 októberében érkezett a Sepsihez, amellyel tavaly és idén is megnyerte a Román Kupát, valamint az idény elején a Szuperkupát is. A bajnokságban egy hetedik és egy hatodik hely a mérlege, s az ő nevéhez fűződik a klub első sikeresen megvívott nemzetközi párharca, az Olimpija Ljubljana kiejtése a Konferencialiga második selejtezőkörében (3–1 és 0–2 után 11-esekkel 4–2).

A klub közleménye szerint Bergodi új kihívásokra vágyik és ezért nem marad Sepsiszentgyörgyön. Vele együtt távozik a stábjából honfitársa, Luigi Ciarlatini másodedző, valamint Ionel Colonel erőnléti edző is. Utódja várhatóan Liviu Ciobotariu lesz, akit a bukaresti sajtó már hetekkel ezelőtt „összeboronált” a Sepsivel. Az egykori román válogatott védő péntek este jelentette be, hogy nem marad eddigi csapatánál, az európai kupaszereplésért vívott osztályozót az FCU Craiova ellen tizenegyesekkel elbukó FC Voluntari-nál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik