BOROS MIKLÓS
2022.03.02 09:14 Frissítve: 2022.03.02 10:36

Sepsi: „Kutya időben háromszéki győzelem” – lapszemle

Három sikertelen mérkőzés után kedd délután, Bukarestben újra rátalált a győztes útra a Sepsi OSK. A Dinamo elleni siker már-már „szokásosnak” mondható a szentgyörgyi csapatnál, amely már három éve nem kapott ki a fővárosi együttestől, és legutóbbi hat összecsapásukból már az ötödiket nyerte meg. 

Több lap is kiemelte a rettenetes időjárási körülményeket (Fotó: YouTube/LookSport)

 

Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője elégedett is volt csapata játékával. „Fontos győzelem ez számunkra. A Dinamo felfele ívelő formában volt, de mi jól játszottunk. Az első félidőben még visszaálltunk a gólunk után, féltünk az egyenlítéstől, jött is a Dinamo gólja, mert ilyen a futball. A másodikban viszont jól reagáltunk, megérdemelten nyertünk” – mondta a mérkőzés után az olasz tréner, aki szokása szerint derűlátóan várja az alsóházi rájátszást. 

Kutya időben háromszéki győzelem címmel tudósított a mérkőzésről a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, egyszerre utalva a havasesőben lejátszott összecsapás körülményeire, és a „Piros Kutyák” becenevű bukaresti klub történelmének legnehezebb időszakára. A cikkben külön kiemelik, hogy ez volt a Dinamo huszadik veresége a szezonban, ami negatív rekordot jelent a 18-szoros bajnokcsapat történelmében.

A sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap cikke arról is beszámolt, hogy a szélsőséges időjárási körülmények ellenére a Székely Légió ezúttal is végigszurkolta a kedvenc együttese idegenbeli összecsapását. A Székelyhon székelyföldi portál pedig a címben is kiemeli Niczuly Roland sérülését, amelyről azóta már kiderült, hogy nem tört, csupán elmozdult a Sepsi kapusának gyűrűsujja.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén, amelyen a szintén az alsóházba tartozó FCU Craiovát fogadja a Sepsi, nemcsak Niczulyt, hanem további három játékosát is nélkülöznie kell majd a Sepsinek. A középső védő Branislav Ninaj szezonbeli hetedik, a szintén hátvéd Andres Dumitrescu és a jobbszélső Cristi Barbut a negyedik sárga lapját kapta meg Bukarestben, ami egyaránt eltiltást jelent. Hadnagy Attila, a Sepsi sportigazgatója nem is igen értette, hogy kaphatott csapata craiovai játékvezetőt egy Craiova elleni mérkőzés előtt. „Tele is szórt minket lapokkal” – minősítette Viorel Flueran működését a szentgyörgyi klubvezető.   

ROMÁN LIGA 1
29. FORDULÓ
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 1–3 (1–1)
Bukarest,
Dinamo Stadion, 300 néző. Vezette: Flueran
Dinamo:
C. Figueiredo – Gabriel de Moura, Ehmann, Patriche (Bani, 66.), Filip – Carp (Bordusanu, a szünetben), Jonathan Rodríguez, Pierret – Torje (Cretu, 83.), Morar (Buleica, 83.), Gradinaru (Giafer, 90.). Vezetőedző: Flavius Stoican
Sepsi OSK: Niczuly (Began, 39.) – R. Dimitrov, Ninaj, A. Dumitrescu, Ispas – Eder González, N. Paun – Barbut, M. Stefanescu (Askovszki, 84.), Damascan (Aganovic, 72.) – Luckassen (Tudorie, 84.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Patriche (45+3.), ill. M. Stefanescu (11. – 11-esből), Ninaj (53.), Askovszki (90+4.)

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

ÖSSZEFOGLALÓ

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.