Utánpótlás: csíkszeredai címvédés az U19-es korosztályban

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 20:22
null
A Csíkszereda egy héttel a Román Kupa elhódítása után megvédte tavaly szerzett bajnoki címét is (Fotó: Fotós Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Mindent vitt a romániai U19-es korosztály jelenlegi szezonjában az FK Csíkszereda, amely egy héttel a Román Kupa elhódítása után megvédte tavaly szerzett bajnoki címét is. Az Elit Liga névre hallgató sorozat fináléját ugyanúgy a bukaresti Rapid-stadionban rendezték, mint a kupadöntőt, ám az ellenfél most nem a Sepsi OSK, hanem a kolozsvári Universitatea volt.

A szentgyörgyi Székely Légió tagjai azért most is leutaztak Bukarestbe, hogy viszonozzák a csíkiaknak a felnőtt kupadöntőben kapott biztatást, így összesen több mint 300 székely drukker biztatta az FK-t. Amely a közel 30 fokos hőségben is lassan melegedett játékba, de az első félidő hajrájában, egy gyorsan elvégzett bedobás után megszerezte a vezetést: Omar El Sawy csúsztatta a labdát Bíró Tamás elé, aki az ötösről, fordulásból talált be.

A szünet után már felőrölte ellenfelét Csíkszereda, bár a gólok ismét csak a félidő második felében érkeztek. A kupadöntő után a bajnoki finálé legjobb játékosának is megválasztott El Sawy a kezdőkörben három embert kicselezve tört egyedül kapura, és a tizenhatosba érve átpöccintette a kivetődő kapus felett a labdát, majd újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Csala Róbertnek, aki 13 méterről talált be.

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia együttesének bajnoki címe egyben újabb UEFA Youth League-indulást is ér.

ROMÁN U19 ELIT LIGA, DÖNTŐ
Universitatea Cluj–FK Csíkszereda 0–3 (Bíró T. 40., El Sawy 73., Csala 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik