Román Kupa: „Európa, jövünk” – bemutatta szurkolóinak a trófeát a Sepsi

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 19:20
null
Niczuly Roland emeli magasba a kupát a Sepsi Aréna előtt (Fotó: Tókos Csaba)
Egyszerre volt a sport és a kultúra ünnepének helyszíne péntek délután a Sepsi Aréna környéke, hiszen a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivállal egy időben mutatta be szurkolóinak a másodszor elnyert Román Kupát a város futballcsapata. A lacikonyhás szabadtéri rendezvényen a csapat tagjai „Európa, jövünk” feliratú mezekben vonultak a színpadra.

 

Diószegi László klubelnök szerint a kolozsvári Universitatea ellen 11-esekkel kiharcolt győzelmük bejárta a világsajtót, és az M4 Sport közvetítésének hála több tízezer új anyaországi szurkolójuk született. „Amikor a kolozsvári szurkolók azt üzenték nekünk, hogy kifele az országból, én azt mondtam: legyen! Kimentünk az országból Európába! Az, hogy most mi itt állunk, nem a mi érdemünk, az alapítóké, hanem 99 százalékban azoké a játékosoké és edzői stábé, Cristiano Bergodi úrral az élen, akik a klubunkat képviselik tisztességgel és becsülettel” – mondta rövid beszédében Diószegi.

Talán a távozásáról szóló sajtóhírek miatt, de Bergodi kapta a leghangosabb ovációt a szentgyörgyi szurkolóktól: „Ne menj el!” – skandálta neki a tömeg. Az olasz edző beszédében azt emelte ki, hogy az egy év alatt megnyert két kupa óriási siker egy ekkora városnak. „Köszönöm, hogy szerda este ott voltatok velünk Szebenben. Nagyon nagy izgalmakat éltünk át, de a fiaim remek játékosok és két egymást követő évben is elhozták a kupát. Csak köszönetet tudok mondani mindenkinek, a segítőimtől az orvosi stáb tagjain át a szertárosig, mindenki hozzátett valamit ahhoz, hogy ilyen szép eredményeket értünk el ebben a szezonban” – mondta az olasz edző.

A kora délután megkezdődött ünnepség este tűzijátékkal és a Republic koncertjével ért véget.

ROMÁN KUPA
DÖNTŐ

Sepsi OSK–Universitatea Cluj 0–0 – 11-esekkel 5–4
Nagyszeben,Városi Stadion,11 813néző.Vezette:Popa
Sepsi OSK:Niczuly – Balasa (Tamás M., 85.), Ciobotariu (Dimitrov, 85.), Ninaj, Dumitrescu – Stefanescu, J. Rodriguez, Paun (Varga R., 111.), Matei (Gheorghe, 75.) – Rondón (Aganovic, a szünetben), Safranko (Tudorie, 75.).Vezetőedző:Cristiano Bergodi
Universitatea:Gorcea – Martic, Miron, Pitian, Chipciu – Simion, Bic, Filip (Zé Gomes, 80.) – Remacle (Ely Fernandes, 99.), Nistor – Thiam (Tescan, 99.).Vezetőedző:Ioan Ovidiu Sabau

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik