B. M.
2023.05.26 19:20 Frissítve: 2023.05.26 19:24

Román Kupa: „Európa, jövünk” – bemutatta szurkolóinak a trófeát a Sepsi

Egyszerre volt a sport és a kultúra ünnepének helyszíne péntek délután a Sepsi Aréna környéke, hiszen a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivállal egy időben mutatta be szurkolóinak a másodszor elnyert Román Kupát a város futballcsapata. A lacikonyhás szabadtéri rendezvényen a csapat tagjai „Európa, jövünk” feliratú mezekben vonultak a színpadra.

Niczuly Roland emeli magasba a kupát a Sepsi Aréna előtt (Fotó: Tókos Csaba)

 

Diószegi László klubelnök szerint a kolozsvári Universitatea ellen 11-esekkel kiharcolt győzelmük bejárta a világsajtót, és az M4 Sport közvetítésének hála több tízezer új anyaországi szurkolójuk született. „Amikor a kolozsvári szurkolók azt üzenték nekünk, hogy kifele az országból, én azt mondtam: legyen! Kimentünk az országból Európába! Az, hogy most mi itt állunk, nem a mi érdemünk, az alapítóké, hanem 99 százalékban azoké a játékosoké és edzői stábé, Cristiano Bergodi úrral az élen, akik a klubunkat képviselik tisztességgel és becsülettel” – mondta rövid beszédében Diószegi.

Talán a távozásáról szóló sajtóhírek miatt, de Bergodi kapta a leghangosabb ovációt a szentgyörgyi szurkolóktól: „Ne menj el!” – skandálta neki a tömeg. Az olasz edző beszédében azt emelte ki, hogy az egy év alatt megnyert két kupa óriási siker egy ekkora városnak. „Köszönöm, hogy szerda este ott voltatok velünk Szebenben. Nagyon nagy izgalmakat éltünk át, de a fiaim remek játékosok és két egymást követő évben is elhozták a kupát. Csak köszönetet tudok mondani mindenkinek, a segítőimtől az orvosi stáb tagjain át a szertárosig, mindenki hozzátett valamit ahhoz, hogy ilyen szép eredményeket értünk el ebben a szezonban” – mondta az olasz edző.

A kora délután megkezdődött ünnepség este tűzijátékkal és a Republic koncertjével ért véget.

ROMÁN KUPA
DÖNTŐ

Sepsi OSK–Universitatea Cluj 0–0 – 11-esekkel 5–4
Nagyszeben, Városi Stadion, 11 813 néző. Vezette: Popa
Sepsi OSK: Niczuly – Balasa (Tamás M., 85.), Ciobotariu (Dimitrov, 85.), Ninaj, Dumitrescu – Stefanescu, J. Rodriguez, Paun (Varga R., 111.), Matei (Gheorghe, 75.) – Rondón (Aganovic, a szünetben), Safranko (Tudorie, 75.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Universitatea: Gorcea – Martic, Miron, Pitian, Chipciu – Simion, Bic, Filip (Zé Gomes, 80.) – Remacle (Ely Fernandes, 99.), Nistor – Thiam (Tescan, 99.). Vezetőedző: Ioan Ovidiu Sabau 

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.

2023.06.02 16:14:07

Minden más foci nemzetisport.hu

A Bordeaux mérkőzése szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt – Bölöni lehet az egyetlen topligás magyar edzőnk.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!