SZ. R. 2021.04.22 18:52 Frissítve: 2021.04.22 21:08

PSG: a volt felderítő elárulta, hogyan győzték meg Mbappét

Az azóta már világbajnok francia támadót, Kylian Mbappét nem sok választotta el attól, hogy 2017-ben Spanyolországba szerződjön, viszont mégis a Paris Saint-Germaint választotta. Ennek okairól Luis Ferrer, a klub korábbi felderítője mesélt a Goal.com-nak.

Kylian Mbappé számára a garantált játéklehetőség volt a döntő érv (Fotó: AFP)

 

„A legfontosabb igazolásunk Kylian Mbappé volt, hiszen az ő szerződtetése nem csak a pénzről szólt. Nagyszerűen teljesített a Monaco színeiben, mindenki figyelemmel kísérte a játékát, és tudjuk, hogy a Real Madrid is szerette volna megvenni. Nem láttunk sok esélyt arra, hogy megállítsuk ezt a folyamot, már csak azért sem, mert nem sokkal korábban szerződtettük Neymart, így a pénzügyi fair play szabályainak értelmében nem hozhattuk volna el Párizsba Mbappét” – mondta a lapnak Ferrer.

A szakember mesélt arról, hogy a klub összes dolgozója azon gondolkozott, hogyan tudnák meggyőzni a fiatal tehetséget. Emellett azt is kiemelte, hogy Kylian Mbappé megszerzésében hatalmas szerepet játszott, hogy nem egy ügynökkel kellett megegyezniük.

„Az első évben még nem véglegesítettük a szerződését, csak kölcsönben érkezett hozzánk a Monacótól, azonban a megállapodásba egy vásárlási jogot is iktattunk” – folytatta gondolatait a spanyol, aki tíz éven keresztül dolgozott a párizsiaknál.

Luis Ferrer azt is elmondta, hogy már csak azért is nehéz volt meggyőzni a fiatalt, mert a legnagyobb álma az volt, hogy a Real Madridban játszhasson. A sikerhez így elengedhetetlen volt szerinte az, hogy megígérték Mbappénak, hogy a kezdőben fog helyet kapni, ezt pedig Madridban nem biztos, hogy meg tudták volna adni neki.

„Bíztunk a tehetségében, ami nagyon ritka. Ez azért volt fontos, mert pont a világbajnokság előtt álltunk. Én összesen egy játékosnak tettem olyan ígéretet, hogy biztosan játszani fog” – mondta Luis Ferrer.

A játékos leigazolása körüli események mellett a Real Madrid újfenti érdeklődéséről is beszélt a szakember, aki elmondta, hogy szerinte nem marad sokáig a PSG játékosa a francia támadó.

„Biztosan nem tudom azt állítani, hogy tényleg távozni fog, hiszen nem ismerek minden részletet. Az viszont biztos, hogy Európa legerősebb klubjai szeretnék Mbappét, és a pályán nyújtott teljesítménye is meggyőzi az érdeklődőket” – folytatta gondolatait Ferrer.

Arról, hogy a PSG-nek mit kellene tennie ahhoz, hogy Mbappé továbbra is a francia fővárosban maradjon, csak annyit válaszolt: „Ha azt mondanám, amit én tennék, az veszélyes lenne számomra!”

 


 

2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.