Portugália: a Sporting nevethetett a Porto–Benfica rangadó végén

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 00:03
null
Nem hozott döntést a Porto és a Benfica rangadója (Fotó: AFP)
1–1-es döntetlent hozott az FC Porto és a Benfica összecsapása a portugál élvonal (Liga NOS) 14. fordulójában. A meccs végeredményének a listavezető Sporting örülhet igazán, amely a kora esti mérkőzésen pontokat hullajtott a Rio Avéval szemben, ám így egyik riválisa sem tudott közelebb kerülni hozzá a fordulót megelőző állapotokhoz képest. 

Jobban kezdte a rangadót a Benfica, Haris Seferovic már a 8. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez, ám centikkel a bal kapufa mellé lőtt. A 17. percben az előrehúzódó Grimaldo lövésénél viszont már nem volt szerencséje a hazaiaknak, Agustin Marchesín felett a bal felsőbe kanyarodott a labda (0–1).

Egy perc sem telt bele, ismét a Benfica veszélyeztetett, ha Seferovic csak kicsit gyengébben rúgja meg a labdát, úgy az a léc alá vágódik és máris kettővel vezetnek a vendégek. Ehelyett azonban szinte a semmiből egyenlített a Porto Mehdi Taremi lövése a védőn és az egyik csapattársan is megpattanva pont úgy kanyarodott a hosszú alsó irányába, hogy a kapufa tövéről a hálóban kössön ki (1–1).

Remek iramot diktáltak a felek, de továbbra is a Benfica maradt valamivel kezdeményezőbb, többször is csak a szerencse, vagy épp a Real Madridból ismerő Pepe rutinja és (nem egyszer a sportszerűség határait súroló) határozottsága mentette meg a Portót az újabb góltól.

Fordulás után a futball szépsége helyett a feszültség bontakozott ki. Egyre szaporodtak az apró faultok, majd a mind keményebb belemenések. Mindezt pedig heves reklamációk követték mindkét oldalon. Az 50. és az 54. perc között a pályán három sárga lapot, a Porto kispadjánál, reklamálásért az egyik segédedzőnek egy piros lapot kellett kiosszon a játékvezető.

Pirosból jutott a játékosoknak is, a a 73. percben a hazai gól szerzője, Mehdi Taremi indulhatott idő előtt zuhanyozni. A kiállítás előtt kétszer is a Benficának volt ziccere a vezetés visszaszerzéséhez, de Pizzi elhibázta a kaput, majd Rafa Silva lövésénél bravúrral védett Marchesín.

Érdekesség, hogy a kiállítás után viszont a Porto javult fel, mintha minden mindegy alapon kezdtek volna rohamozni a hazaiak, a végjáték kezdetén Moussa Marega szerezhetett volna gólt közvetlen a kapu előteréből, de némi szerencse és kapusa reflexei megmentették a Benficát.

A vége maradt az 1–1, amely a harmadik gigásznak, a Sporting Lisszabonnak okozhatott igazi örömöt. A zöld-fehérek így megőrizték négypontos előnyüket a tabella élén. A Porto és a Benfica pontazonosság mellett, csupán gólkülönbségük alapján a 2., 3., helyen áll.

LIGA NOS, 14. FORDULÓ
FC Porto–Benfica 1–1
(Taremi 25., ill Grimaldo 17.)

Az élmezőny: 1. Sporting 36 pont (31–9), 2. Porto 32 pont (36–17), 3. Benfica 32 pont (29–14), 4. Braga 27 pont (23–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik