Liga 2: a Csíkszereda gól nélküli döntetlent játszott Craiován

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.05.13. 19:27
null
Nem született gól a mérkőzésen (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Mindenkinek tökéletesen megfelelő gól nélküli döntetlen játszott csütörtök délután Craiován az FK Csíkszereda a román másodosztály rájátszásában: a listavezető FC Universitatea 1948 ezzel bebiztosította feljutását az élvonalba, a székelyföldi csapat pedig megőrizte matematikai esélyét az osztályozós negyedik hely elérésére.

 

A mérkőzés legelején a craiovai ötösön belül elterülő Pintér Norbert szeretett volna büntetőt kapni, de Robert Avram csak sárga lapot adott a szeredai szélsőnek. A játékvezető Szondi Botond arcon könyöklését sem büntette meg, pedig a fiatal székely játékos vérző fejjel hagyta el a pályát, és nem tudta folytatni a játékot. Ezt követően viszont már nyoma sem volt a feszültségnek a pályán, a hazai megelégedtek a labda birtoklásával, míg az FK ellentámadásainál a támadók addig cselezgettek, amíg elvesztették a labdát. Az első félidő egyetlen gólhelyzete a 39. percben maradt ki, amikor Valentin Munteanu közelről fejelhetett a csíki kapura, de Gyenge Szilárd elcsípte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

Ennél nagyobb lehetősége már nem is volt a hazai csapatnak, a második félidőben valamivel bátrabban támadó Csíkszereda viszont meccslabdához jutott a 88. percben, de az egyedül kilépő Toni Suciut a tizenegyespontnál becsúszva szerelteAlexandru Git. Ennek a mentésnek köszönhetően lesz a következő szezonban két Universitatea Craiova a román élvonalban: a jelenleg is Liga 1-es CS Universitatea és a most feljutó FC Universitatea 1948 egyaránt a korábbi négyszeres bajnok jogutódjának tekinti magát.

ROMÁN LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
FC U. Craiova–FK Csíkszereda 00
Az állás:
1. Craiova 50 pont, 2. Rapid 46, 3. Mioveni 44, 4. Calarasi 43, 5. ASU Poli 39, 6. Csíkszereda 38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik