Liga 1: veretlen a Sepsi, de nyernie most sem sikerült

Vágólapra másolva!
2019.08.24. 16:42
null
A Sepsi veretlen, de hét meccsen csak 9 pontot szerzett (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
Alacsony színvonalú mérkőzésen játszott döntetlent a Sepsi OSK az újonc Academica Clinceni átmeneti otthonában a román élvonal 7. fordulójában, így László Csaba együttese továbbra is veretlen az idényben.

 

A giurgiui stadionban kongó lelátók előtt, közel 35 fokos melegben lejátszott találkozó első fél óráját az újonc uralta, a Sepsi játékosai pedig látványosan nem értették meg egymást a pályán. Az Academica 11-esből szerezte meg a vezetést: Fejér Béla kapus arcon csapta a kiugró Florin Achimot, a büntetőt pedig Eugeniu Cebotaru értékesítette.

A lassan ébredező Sepsi első lehetőségéből hasonlóan furcsa módon egyenlített: Dylan Flores ívelt szabadrúgásból a kapu elé, Pavol Safranko közeli lövését védte Valceanu kapus, a kipattanót Hrvoje Barisic (lesgyanús helyzetből) a kapufára tolta, majd két védő sem tudott felszabadítani, Goran Karanovics pedig egy méterről a hálóba továbbította a labdát sarokkal.

A második félidő jóval aktívabb Sepsit és pörgősebb iramot hozott, ám az igazán nagy helyzetek a székelyföldi csapat kapuja előtt adódtak. Buziuc, majd Achim is csak Fejérrel állt szemben, de a szentgyörgyi kapus mindkétszer hárított, amikor pedig Achim átemelte felette a labdát, a jobbhátvéd, Kilyén Szabolcs tisztázott a kapu torkában. Negyedórával a vége előtt Achim megkapta második sárga lapját, ám a Sepsi támadásaiban emberelőnyben sem volt átütőerő, így hetedik meccsén hatodik döntetlenjét könyvelhette el.

LIGA 1, 7. FORDULÓ
Academica Clinceni–Sepsi OSK 1–1
(Cebotaru 24. – 11-esből, ill. Karanovics 36.)
Az élcsoport:
1. Poli Iasi 15 pont, 2. CFR 14, 3. Craiova 13, ...7. Sepsi 9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik