Liga 1: nem bírt egymással az FCSB és a Sepsi, ismét 1–1 lett a vége

B. M., H. Á.B. M., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.04.10. 17:57
null
Nem volt a küzdelem (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
A negyedik helyen zárta az Liga 1 alapszakaszát a Sepsi OSK, miután szombat este hazai pályán döntetlent játszott a listavezető FCSB-vel. A bukaresti csapatot így még megelőzheti a vasárnap játszó címvédő kolozsvári CFR.

 

ROMÁN LIGA 1
30. FORDULÓ

Sepsi OSK–FCSB 1–1 (0–1)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Calin
Sepsi OSK:
Jesús Fernández – Dimitrov, Buhenna, Mitrea, Stefanescu – Vasvari, Fofana (Eder, 46.), Dragomir (Aganovic 8.; Achahbar 70.) – Golofca (Bajirovic 90.), Safranko, Nouvier (Petrila 46.). Edző: Leo Grozavu
FCSB:
Vlad – Cretu, Cristea, Miron (Oaida 13.), Radunovics – Ovidiu Popescu (Vina, 77.), Sut, Olaru (Nedelcu 43.) – Morutan, Tanase, Octavian Popescu (Pantiru 77.). Edző: Anton Petrea
Gólszerző: Safranko (56.), ill. Tanase (6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az álmosan kezdő Sepsi védelmét már a 6. percben lefutotta a góllövőlista élén álló Florin Tanase, aki az ötös bal sarkáról lőtt a hosszú sarokba. A Sepsi statikus, kemény focija csak az első félidő közepére tudta megfékezni a bukarestiek lendületét, ezt követően már a FCSB kapuja elé terelődött a játék. Catalin Golofca megpattanó átlövését furcsa mozdulattal, de hárítani tudta Andrei Vlad, Rachid Buhenna fejesénél viszont már a léc segítette ki a vendégek kapusát.

Szünet után még töredezettebb lett a játék, szinte félpercenként volt egy szabálytalanság. A Sepsi újabb léce már egyenlítést ért: szintén egy szöglet után Pavol Safranko saját kipattanóját fejelte előrevetődve a hálóba. A szentgyörgyiek fizikális focija ekkor már jobban működött, mint a FCSB egyéni képsségekre épülő támadásai, Adnan Aganovic, majd Eder González lövése is alig ment fölé, illetve mellé. A végén mindkét csapatnak volt meccslabdája: a bukaresti Ionut Pantirut az ötösön tudta szerelni Radoszlav Dimitrov, majd Safranko tört át a védők között, de a kapusba lőtt.

A Sepsi a pontfelezés után 23 ponttal kezdi meg a felsőházi rájátszást, amelyben az első hat helyezett újabb oda-vissza kört játszik egymás ellen.1–1

Az élcsoport: 1. FCSB 65, 2. CFR 63, 3. Craiova 57, 4. Sepsi 45

 

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük olvasóink figyelmét, hamarosan jövünk az összefoglalóval!

94. perc: Vége.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: Csere: Bajrovic váltja Golofcát.

88. perc: Safranko egy remek csellel helyzetbe került a tizenhatoson belül, kemény lövését Vlad másodjára fogta.

86. perc: Vina kapott sárgát, miután feltartotta Achahbart.

85. perc: Már éppen leírtuk volna, hogy nem nagyon forognak a kapuk veszélyben az elmúlt percekben, amikor egy jó keresztlabdával Pantiru léphetett ki a tizenhatoson belül, de hosszan vette át, így Jesús szögletre tudott menteni.

78. perc: Előbb Eder kap sárgát miután elütötte Vinát, majd a reklamáló Leo Grozavu is kap egy sárgát a kispadnál.

77. perc: Kettős ccsere a vendégeknél: Octavian Popescu helyén Pantiru, Ovidiu Popescu helyén pedig Vina.

73. perc: Bal oldali hazai támadás végén a visszagurított labdát Eder lőtte kapura 18 méterről, a labda azonban a bal kapufa mellé pattogott.

70. perc: A csere cseréje: Achahbar váltotta Aganovicot.

67. perc: Ápolás mindkét oldalon: a hazaiaknál Dimitrov maradt lent, a másik oldalon pedig Sut – két egymástól független összecsapás után

66. perc: Tanase lépett be védője, Dimitrov elé, aki nagyot rúgott a csatár combjába, majd ordítva elterült a tizenhatoson belül. A játékvezető „megette”, és szabadrúgást adott kifelé...

65. perc: Radunovics jobbról ívelt a kapu elé, Jesús húzta le magabiztosan Tanase elől.

63. perc: Vasvari és Octavian Popescu is kapott egy sárga lapot

61. perc: Formás hazai akció végén Aganovic lőtt 19 méterről fölé.

59. perc: Egy sorozatnak vége szakadt: az FCSB a legutóbbi hat mérkőzésén nem kapott gólt.

56. perc: Egyenlít a Sepsi! Petrila balról ívelt középre szögletből, Mitrea oxival kapura tette, a labda Safrankón megpattanva a lécet találta el, a visszapattanót pedig a szlovák csatár közelről a léc alá stukkolta, 1–1!

55. perc: Octavian Popescu a földön maradt, miután Aganovic véletlenül rálépett a lábfejére, ápolás

53. perc: Az FCSB letámadása után Octavian Popescu lőtt, de a blokkon erejét veszte könnyű zsákmány lett Fernández kapusnak.

50. perc: Bouhenna rúgott bele Tanasébe, aki nagyott ordítva hasalt el a tizenhatos jobb oldalánál. Sárga lap.

47. perc: Cretu tekerte középre jobbról a labdát, a berobbanó Oaida 6 méterről alig fejelt a kapu fölé.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

46. perc: Fofana és Nouvier helyett Eder és Petrila.

A második félidőre kettős cserét eszközölnek a hazaiak.

45+2. perc: Eseménytelenül lepörgött a két perc, szünet!

45. perc: Kettő perc lesz a ráadás.

43. perc: Olaru sem tudja folytatni, Nedelcu váltja.

41. perc: Nouvier kapja a meccs első sárgáját, Octavian Popescu lábára csúszott oda csúnyán.

40. perc: Olaru szorul ápolásra, ráesett a vállára.

37. perc: Octavian Popescu csúszott rá csúnyán Fofana lábára, ő is megúszta sárga nélkül.

34. perc: Kapufa! Nouvier balról éleesen nyeste középre a labdát, Buennáról elfelejtkeztek a védők, üresen fejelhetett 6 méterről, a labda a lécen csattant!

32. perc: Fofana pillanatai: előbb összefejel Olaruval, majd fél perc múlva felrúgja Morutant. Megússza sárga nélkül.

29. perc: Fofana lövése az előtte lévő védőn erejét veszti, Vladnak így ez már nem okoz gondot.

27. perc: Szép hazai támadás végén Nouvier laposan, élesen középre lőtte a labdát, Vlad kivetődve szedte a fel a labdát Golofca elől.

24. perc: Golofca hozta fel a labdát, majd miután senki nem támadta, 20 méterről lőtt, a labda éppen Vlad kapus előtt pattant le, ami megzavarta őt és kissé sután ütött a labdába, ami fura ívelt leírva került szögletre végül. Abből meg nem lett gólveszély.

21. perc: Stefanescu egy szép csel után beadás helyett inkább újra cselezni kezdett a tizenhatos bal oldalánál, így nem került a labda a kapu elé.

17. perc: Szöglet a Sepsinek: Nouvier tekeri be jobbról, rosszul.

13. perc: Miron sem tudja folytatni, Oaida váltja. Őt nem az ifiszabály miatt cserélték le, tényleg megsérült.

9. perc: Egy jobból érkező beadás után megint Tanase kerül helyzetbe: három védő gyűrűjében is lövéshez jut, 015 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

8. perc: Bár a gól után még Miron maradt a földön a kezdőkörben, mégis a hazaiak cserélnek. A 17 éves Dragomir nem folytatja, Aganovic a helyén. Az ifiszabály kicselezése miatt történt a csere, nem sérülés miatt.

6. perc: Vezett az FCSB! Tanase 19. bajnoki gólját szerezte! Sut szöktette a védők mögé belépő Tanasét, aki az ötös bal sarkáig robogott, majd a kapus mellett a hossza alsóba pörgetett, 0–1!

4. perc: A hazaiak agresszív letámadással kezdenek, ami nem ízlik a vendégeknek, de helyzet nincs

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A Sepsi piros-fehérben, az FCSB tiszta fehérben játszik majd.

ELŐZMÉNYEK

A román Liga 1 alapszakaszának első helye a tét szombat este Sepsiszentgyörgyön, ahol a listavezető FCSB-nek győznie kell az utolsó fordulóban, hogy biztosan az élről kezdje a felsőházi rájátszást. A bukaresti csapat jelenleg egyetlen ponttal előzi meg a címvédő CFR-t, és a kolozsvári együttes csak vasárnap játszik Craiovában, mivel a bajnokságot lebonyolító profi liga – alighanem a nagyobb televíziós nézettség érdekében – a megszokott gyakorlattól eltérően különböző időpontra tette a sorrendet befolyásoló mérkőzéseket.

A már mindenképpen a negyedik helyen a playoffba jutó Sepsi első számú kapusa, a vasárnap Aradon kiállított Niczuly Roland nélkül fogadja az egykori Steauát, amely ellen karácsony előtt idegenben játszott döntetlent (1-1). A vendégeknél is alapember hiányzik, a román válogatott Észak-Macedónia elleni világbajnoki selejtezőjén megsérült balszélső, Florinel Coman.

Leo Grozavu, a Sepsi vezetőedzője szerint különleges hangulatú mérkőzés lesz, amely részben már a rájátszást vezeti fel.

„Decemberben harcos, ideges meccsen szereztünk pontot ellenük, és most is a hozzáállásban bízom. Itthon nem ment jól nekünk ebben az idényben, elsősorban a nézők hiánya miatt, de remélem, játékosaim most meg akarják mutatni, milyen szinten is vagyunk” – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján a szakember.

Az élcsoport:    1. FCSB 64 pont (29 mérk.), 2. CFR 63 (29), 3. Craiova 57 (29), 4. Sepsi 44 (29), ...10. Arad 37FR 63 (29)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik