Labdarúgás: orosz–iráni mérkőzés lesz márciusban

Vágólapra másolva!
2023.02.16. 15:43
null
Az orosz csapat felkészülési mérkőzést játszik Iránnal (Fotó: Getty Images)
Az orosz labdarúgó-válogatott a jövő hónapban felkészülési mérkőzést játszik Irán nemzeti együttesével.


A perzsa állam labdarúgó-szövetségének csütörtöki bejelentése szerint a találkozóra március 22-én vagy 23-án Teheránban kerülhet sor. A két ország női válogatottjai ugyancsak felkészülési meccset vívnak.

Az iráni férfiválogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya. November végén a posztról távozott a portugál Carlos Queiroz, miután a gárda a katari világbajnokságon nem jutott tovább négyeséből. A perzsa alakulat Angliától 6–2-re, az Egyesült Államoktól 1–0-ra kapott ki, míg Walest 2–0-ra legyőzte, így csoportharmadikként zárta a vb-t.

Az orosz válogatottnak a tavalyi vb-re való kijutásért 2022 márciusában még játszania kellett volna, ám a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az ukrajnai háború miatt szereplési stopot hirdetett a szbornaja számára, amely azóta sem indulhat a FIFA égisze alatti eseményeken, s e döntést az európai szövetség (UEFA) is támogatta.

A döntés nyomán az orosz csapat nem vehetett részt a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőkörének sorsolásán.

A válogatott a nemzetközi tilalmat követően három barátságos mérkőzést tudott játszani: tavaly szeptemberben Kirgizisztán csapata ellen Biskekben (2–1), míg novemberben Tádzsikisztán legjobbjaival Dusanbében (0–0), majd Üzbegisztán együttesével Taskentben (0–0) találkozott.

Az orosz–iráni meccset eredetileg a katari vb előtt akarták megtartani, de végül elhalasztották, míg a szintén novemberre tervezett Oroszország–Bosznia-Hercegovina felkészülési találkozótól a bosnyákok visszaléptek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik