B. Z. 2021.09.16 20:56

Labdarúgás: a nagy Real-verésre emlékeztek a tatabányai hősök

A tatabányai futball hősei nosztalgiáztak a Real Madrid elleni, negyven évvel ezelőtti győzelemről.     

 

Volt mit ünnepelniük a tatabányai hősöknek (Fotó: Zantleitner Ingrid)

Negyven éve, 1981. szeptember 16-án győzte le 2–1-re a Tatabánya az azt megelőző idényben BEK-döntőt játszó Real Madridot az UEFA-kupa első fordulójának első, tatabányai mérkőzésén. A Lakat Károly vezetőedző által irányított bányászcsapat 22 ezer néző előtt Weimper István és Csapó Károly góljával diadalmaskodott.

A kerek évfordulón, csütörtök délután az akkori csapat és a stáb tagjai, illetve a klub akkori alkalmazottai a tatabányai Grosics Gyula Stadionnál találkoztak, és a kézilabdacsarnok mögött található ugrócsarnokban berendezett rendezvényteremben beszélgetéssel, vacsorával, autogramosztással színesített összejövetelt tartottak (egyben ünnepelték a Tatabányai SC és a futballszakosztály alapításának 110. évfordulóját is).

A még életben lévő akkori játékosok közül egy kivételével mindenki ott tudott lenni az összejövetelen, mások mellett a korosztályos gárdák ifjú játékosai is csillogó szemmel figyelték és hallgatták a ma már felfoghatatlan hőstett főszereplőinek visszaemlékezését.

2021.10.21 19:15:09

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A Videotonnak nehéz helyzetben segített, a Honvédból újra bajnokcsapatot formált.

2021.10.21 00:10:30

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ha a sokat, néha okkal kifogásolt VAR-t már úgyis egyre több helyen használják, mi lenne, ha a hempergéses esetekben is segítségül hívnák. Ha a visszajátszás egyértelműen igazolja az eset átveréses jellegét, talán némi jogalapja is lenne a sportszerűtlenségért járó figyelmeztetésnek.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.