Jótékonyság: több mint két és fél millió forint gyűlt össze

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 21:45
null
Szoboszlai mezére is lehet licitálni
Félidejéhez  érkezett a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával megvalósuló Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány. A neves magyar sportolók által felajánlott ereklyék felére már érkezett ajánlat, és ez idáig több mint két és fél millió forint gyűlt össze.

 

Az aukcióhoz csatlakozó sportolók közül Szoboszlai Dominik a Real Madrid elleni győztes mérkőzésen viselt mezét ajánlotta fel. A magyar válogatott csapatkapitánya mellett Schäfer András, valamint Hanga Ádám klubmezére is lehet licitálni, továbbá Lőw Zsoltnak köszönthetően egy, a Chelsea játékosai által aláírt, eredeti Romelu Lukaku-mez is bekerült az ereklyék közé. Paralimpiai bajnok sportolók is a jó ügy mellé álltak, Illés Fanni paraúszó azt az úszósapkát bocsátotta licitre, amelyben 2018-ban Európa-bajnok lett, Ekler Luca paraatléta pedig sprintercipőjét ajánlotta fel, amelyet többek között a tokiói paralimpián is viselt, amelyen távolugrásban világcsúccsal aranyérmet szerzett.

A kedvezményezett WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett vízilabdázó, akit CMT-vel diagnosztizált kislánya, Flóra esete ösztönzött arra, hogy szervezett formában képviselje a betegségben érintett családok ügyét. Az alapítványt nemcsak a jótékonysági aukció keretén belül, hanem más módon is lehet támogatni. Ha valaki segíteni szeretné az alapítványt céljai elérésében, banki átutálással és az adója egy százalékának felajánlásával is megteheti. Az aukció elindulása óta sportszervezet és magányszemély is élt már az adományozás lehetőségével, amelynek menetéről és részleteiről az árverés honlapján, a bajnokokabajnokokert.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik