Hatvanhét évvel ezelőtt kitört a forradalom Budapesten; a 100. élvonalbeli mérkőzésén szerepelhet Kusnyír Erik

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 23:22
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

Hatvanhét évvel ezelőtt, 1956. október 23-án kitört a forradalom Budapesten. Sportolóink a melbourne-i olimpiára készültek, ám néhányan az utcai harcokban is részt vettek. Lehet-e ilyen körülmények között sportolni, egyáltalán van-e értelme, amikor az élet a tét? Akár itthon vagy éppen a szülőföldtől távol – ezt a témát járjuk körül Címlapsztorinkban. Összegyűjtöttük a szabadságharcban életüket áldozó sportolók névsorát, és felidézzük azt is, hogy Melbourne-ben a többi résztvevő ország sportolói, sportvezetői miképpen reagáltak a Magyarországról érkező hírekre.Hatvanhét évvel ezelőtt, 1956. október 23-án kitört a forradalom Budapesten. Sportolóink a melbourne-i olimpiára készültek, ám néhányan az utcai harcokban is részt vettek. Lehet-e ilyen körülmények között sportolni, egyáltalán van-e értelme, amikor az élet a tét? Akár itthon vagy éppen a szülőföldtől távol – ezt a témát járjuk körül Címlapsztorinkban. Összegyűjtöttük a szabadságharcban életüket áldozó sportolók névsorát, és felidézzük azt is, hogy Melbourne-ben a többi résztvevő ország sportolói, sportvezetői miképpen reagáltak a Magyarországról érkező hírekre.

Mérföldkőhöz érkezik: vasárnap a 100. élvonalbeli mérkőzésén szerepelhet Kusnyír Erik. A DVSC 23 éves védője jól emlékszik az első élvonalbeli mérkőzésére is: 2018 májusában a Honvéddal játszottak még a régi Bozsik-stadionban, nyertek 3–1-re, s őt az utolsó percekre küldte pályára Herczeg András vezetőedző. „Hatalmas élmény volt, hiszen az volt az álmom, hogy bemutatkozzak a felnőttcsapatban” – mondta lapunknak. Eddigi pályafutásával nem teljesen elégedett, hiszen volt két súlyos sérülése: előbb térdműtét miatt négy, majd bokasérülés miatt öt hónapot kellett kihagynia. Megkérdeztük a Fehérvár elleni bajnoki esélyeiről is.

Elhunyt az angol futball legendája, Sir Bobby Charlton. Tizenéves korában egy iskolák közötti mérkőzésen fedezte fel a Manchester United híres játékos-megfigyelője, Joe Armstrong, és mint kiderült a „vörös ördögökkel” életre szóló kötelék jött ezzel létre. Rajta volt azon a repülőn, amelyet 1958-ban baleset ért, de ő túlélte a katasztrófát. Az addig fiatal és bohém Bobby Charlton a baleset hatására megkomolyodott, és minden egyes pályára lépése során elhunyt barátai emléke előtt adózott. Legnagyobb sikere, hogy az 1966-os angliai világbajnokságon tagja volt a szigetország első, és máig egyetlen vb-aranyérmes válogatottjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik