Keretet hirdetett Marco Rossi az Eb-re; exkluzív interjú Renato Steffennel

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 23:37

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Telkiben kihirdette az Európa-bajnokságra utazó névsorát Marco Rossi szövetségi kapitány. A válogatottnál az elmúlt időszakban slágertéma a kapuskérdés. Dibusz Dénes és Gulácsi Péter versenyfutása vajon továbbra is álmatlan éjszakákat okoz a kapitánynak, vagy mostanra megszületett a döntés a fejében? „Úgy döntöttem, kapusok nélkül játszunk. Hátha akkor megúszom ezt a kérdést… A viccet félretéve: megvan az elgondolásom, de ezt egyelőre nem árulom el. Mind a két kapus sok szempontból egyenértékű, tipikusan ötven-ötven százalékos »meccs« ez. Miután a döntést meghoztam, együtt leülünk és megbeszéljük, mert emberi szempontból így a leginkább helyénvaló. Kétségtelen, nem lesz könnyű kimondani, kettejük közül ki lesz, aki kispadozik.”

Exkluzív interjút adott lapunknak Renato Steffen, a mieinkkel egy Eb-csoportban szereplő svájci válogatott játékosa. Fiatalon festő-mázolóként csöppent a munka világába, húszévesen még az amatőrnek számító negyedosztályban futballozott, onnan jutott el a svájci válogatottságig. A Lugano 32 éves szélsője elismerte, nem tudja lemosni magáról a fenegyerek bélyeget, a játékstílusa ugyanis korábban nagyon intenzív és temperamentumos volt. Szerinte az Európa-bajnokságon az elsődleges, hogy továbbjussanak a csoportból, hogy utána mi lesz, azzal ráérnek foglalkozni. Steffen beszélt a magyar válogatott kulcsembereiről is.

Két évvel ezelőtt Papp Kristófnak sérülés miatt ki kellett hagynia a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőt, ezúttal játszhat a bajnokcsapat ellen, és csodálatos születésnapi ajándéknak tartaná, ha a Paksi FC nyerné meg a szerdai mérkőzést. A középpályás, aki egy nappal a Ferencváros elleni döntő előtt, kedden töltötte be 31. életévét, lapunknak azt mondta, a fináléban „bármi megtörténhet. A bajnokság harminchárom fordulóból áll, egy ilyen hosszú menetelés során a Fradi jó eséllyel akkor is az élen végez, ha van gyengébb időszaka, ám a kupában, egy meccsen sokszor borul a papírforma.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik