DUDUCZ Tibor (Dunaszerdahely) 2020.10.31 11:18 Frissítve: 2020.10.31 11:57

Fortuna Liga: Jelentős célokat tűztünk ki magunk elé – Kalmár

A szlovák labdarúgó-élvonal alapszakasza első felének a listavezető DAC volt a főszereplője, ráadásul a statisztikák a magyar játékosok jó formáját mutatják.

Hajrá, fiúk! Schäfer András (balra) és Kalmár Zsolt már a Fortuna Liga legjobb játékosai között szerepel (Fotó: DAC)

 

A Fortuna Ligába remek formában futballozik a Dunaszerdahelyi AC, ezt bizonyítják a statisztikai mutatók is. Az InStat-index alapján az első helyen áll a DAC, és a különféle paraméterek összesített rangsorában kilenc ponttal előzi meg a Slovant. Nyolc DAC-játékos került be a húsz legmagasabban értékelt labdarúgó közé, az első négy helyen csak dunaszerdahelyi van! Kalmár Zsolt az első, Schäfer András a harmadik, míg az első nem DAC-játékos az ötödik Holman Dávid a Slovanból.

Kalmár Zsolt a Fortuna Liga legjobb góllövője és a kanadai táblázatot vezető labdarúgója (kilenc gól plusz három gólpassz).

„Nagyon örülök, hogy jelenleg én vagyok a legjobb góllövő – mondta a Nemzeti Sportnak a válogatott keretnél is stabilan számításba vett játékos. – Nekem azonban az a legfontosabb, hogy a csapatunk az első helyen áll a tabellán. Nagyszerű tizenegy forduló van mögöttünk. Bízom a sikeres folytatásban.”

A Fortuna Liga jelenlegi lebonyolítási rendszere alapján (a 2017–2018-as idény óta az alapszakasz után az első hat a bajnoki címért, a másik hat pedig a kiesés ellen küzd) mindig az a csapat lett a bajnok, amely a 11. forduló után az élen állt.

„Az, hogy jelenleg az elsők vagyunk, a kemény és odaadó munka gyümölcse. Bernd Storck július elsején vette át a szakmai irányítást. Profin dolgoztunk, nagyon fontos, hogy fizikailag rendben vagyunk. Szuper érzés, hogy egyelőre nagyon jól állunk. Jelentős célokat tűztünk ki magunk elé, a klub nagyon megérdemelné a sikert. Tudjuk azonban, hogy a Slovan nagyon erős ellenfelünk, és azon vagyunk, hogy megtartsuk az előnyünket a pozsonyiak előtt. Vasárnap a Sered elleni bajnokira kell összpontosítanunk, és arra koncentrálni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.”

Remekül kezdte az idényt a DAC, előbb éppen a Szered ellen szerzett hat gólt, majd pedig nyolcmeccses győztes sorozatot produkált.

„Jól tudjuk, mi vár ránk, ugyanis az ellenfelek még jobban felkészülnek, mindenki a DAC-ot akarja megverni, és így lesz vasárnap is. Meglátjuk, milyen állapotban találjuk az aranyosmaróti pályát, mi mindenesetre szeretnénk kihozni a meccsből a maximumot, és megszerezni a három pontot.”

A DAC megnyerte az utóbbi öt meccset az aranyosmaróti stadionban, ahol Kalmár Zsolt eddig négyszer lépett pályára és öt gólt szerzett.

VASÁRNAP

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
12. FORDULÓ
16.00:
Sered (Szered)–DAC (Dunaszerdahely) – élőben az NSO-n!

2020.12.05 13:10:14

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A hagyományoknak megfelelően kezdett a Botosani Sepsiszentgyörgyön, de miután két góllal vezetett...

2020.12.05 08:15:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélget a magyar foci aktuális témáiról. (x)

2020.12.04 21:25:07

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ember volt Maradona, gyarló lélek, aki sorsával a futballt a maga összetettségében megismételhetetlen töménységgel mutatta meg, a pályán az öröm és e játék csodájának emlékezetét hagyta reánk.

2020.12.03 21:51:48

Minden más foci PIRCS ANIKÓ

„Mindig ki kell valamit találni, amivel ösztönözni tudjuk a fiatalokat” – véli a korábbi kapitány.

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.