DUDUCZ TIBOR (DUNASZERDAHELY) 2020.10.24 13:56 Frissítve: 2020.10.24 14:26

Fortuna liga: 14 pozitív vírusteszt – elmaradhat a Slovan–DAC rangadó

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Fortuna ligában a 10. forduló után két ponttal vezet a DAC a 2. helyen álló, címvédő Slovan előtt, így a két csapat vasárnapra kiírt mérkőzésének tétje az első hely is lehet, már ha lesz mérkőzés...

Kalmárék (sárgában) készen állnak a Slovan elleni meccsre, de egyelőre kérdéses, megrendezik-e a találkozót (Fotó: Török Attila)

 

A Slovanban a meccs előtti koronavírus-tesztelés 14 esetben pozitív lett (tizenhárom játékos és Darko Milanic vezetőedző). A pozsonyi klub honlapja alapján szombaton további játékosok sem érezték magukat jól, többen lázasok voltak. A Fortuna ligát irányító Ligás Klubok Uniója kézikönyve alapján a csapatok kötelesek pályára lépni, ha a csapatban egészséges 13 mezőnyjátékos és egy kapus. A vasárnap reggeli tesztelés dönti el, hogy a Slovan Dunaszerdahelyen pályára tud-e lépni.

A rangadót nézők nélkül rendezik így délután Felvidéken mindenki a televízió képernyője előtt fog szurkolni a kedvenc csapatának, ha megrendezik a találkozót…

„Nagyon sajnáljuk, hogy a klub remek kezdeményezése ellenére még a bérletesek sem lehetnek a lelátón. Nagyon sokat gondolunk a fantasztikus szurkolóinkra. Szóban nem is lehet leírni, mennyire hiányoznak. Értük is fogunk játszani. Tudjuk, mit jelentene számukra a Slovan skalpja – kezdte a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya. – Nagyon motiváltak vagyunk. Ez látszott egész héten az edzéseken, mindenki átérzi a találkozó jelentőségét. A negyedik idényemet játszom a DAC-ban. Eddig még sosem volt olyan, hogy a Slovan elleni meccs előtt a pozsonyiak mögöttünk lettek volna a tabellán. Tudjuk, hogy jó képességű, rutinos csapat ellen lépünk pályára, amely jelentősen javult az edzőváltás után. Nagyon koncentráltan kell játszanunk, a pozsonyiak kihasználnák minden hibánkat. Ez egy igazi, vérbeli rangadó lesz.”

Remekül szerepel ebben az idényben a dunaszerdahelyi társaság. Tíz bajnoki találkozóból kilencet megnyert.

„Azon voltunk, hogy elkapjuk a rajtot – folytatta Kalmár. – Természetesen szeretnénk minden meccsen győzni, de bevallom, nem gondoltam, hogy ilyen szuperül fogunk állni a tizedik forduló után. Bizonyítja ezt, hogy remek csapatunk és stábunk van. Nagyon jó úton vagyunk. Szeretnénk legyőzni a Slovant. Ha sikerülne, közelebb kerülnénk a kitűzött célunkhoz és egy kicsit meglógnánk tőlük. Jó lenne kidolgozni egy kis előnyt, hiszen bármikor becsúszhat egy olyan vereség, mint a zsolnai volt. Meg kell ragadnunk a kínálkozó alkalmat.”

A Fortuna liga leggólerősebb csapata a DAC, amely tíz forduló alatt 33-szor volt eredményes. A Slovannak van a legjobb védelme, amely eddig csak hat gólt kapott.

„Ebből a statisztikából nehéz kiindulni, mivel a múltban mindig attraktív, támadó futballt látott a közönség. Úgy érzem, most mind a két csapat egy kicsit taktikázni fog. És úgy a Slovan, mint mi is győzni szeretnénk. Bízom benne, hogy ma is érvényesül a játékstílusunk és sikerül nyernünk” – reagált Kalmár Zsolt, aki jelenleg kilenc góllal vezeti a Fotuna liga góllövőlistáját. A tizedik a Slovan ellen jön?

„Így legyen. De a legfontosabb, hogy győzzünk!” – felelte a középpályás.  

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.

2020.12.01 12:23:55

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már az is kisebb csoda volt, hogy Carlos Tévez túlélte nyomortól sújtott gyerekkorát – 76-szoros válogatottként ér véget a karrierje.