MTI/B. D. K.
2023.05.26 10:12

Footgolf: a rekordok vb-jére készülnek az Orlandóban

Hétfőtől kilenc napon át Orlandóban rendezik a footgolf-világbajnokágot, melyen Magyarországot 18-an képviselik.

A kép illusztráció (Fotó: Getty Images)

 

A sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a sportág negyedik világbajnokságán 39 ország közel ezer játékosa áll majd rajthoz, három egyéni és három csapat kategóriában rendeznek majd versenyeket.

Magyar részről többek között az első világbajnok Lengyel Béla, az Eb-harmadik Tajtyi Róbert és két Major-győztes, Bacskai Bence és Tajtyi Ákos is ott lesz Floridában.

A sportág első vb-jét 2012-ben, Kisorosziban rendezték, ahol Lengyel diadalmaskodott. Négy évvel később Argentína, 2018-ban Marokkó látta vendégül a világbajnokság mezőnyét.

A mostani viadalon férfi, szenior és női egyéni kategóriák mellett a csapatversenyt ugyanebben a három kategóriában rendezik meg. Magyarországot a felnőtt férfi mezőnyben 11, a szeniorok között hat, a hölgyeknél egy versenyző képviseli, míg válogatott a férfi és a szenior csapatversenyben lesz érdekelt.

Orlandóban, a Walt Disney World Resort területén rendezendő világbajnokságon az egyéni és csapatverseny menetrendje váltogatja egymást a torna során.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.