FIFA-gála: Marcin Oleksy kapta meg a Puskás-díjat

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 21:37
null
Marcin Oleksy (Fotó: Getty Images)
Az amputált lábú Marcin Oleksy kapta meg a 2022-es év legszebb góljáért járó Puskás-díjat Párizsban, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) éves díjkiosztó gáláján.


A GÁLÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Oleksy a hátrányából faragott előnyt és mankói segítségével szerzett gyönyörű ollózós gólt. A Warta Poznan lengyel válogatott játékosa a Stal Rzeszów elleni mérkőzésen szerezte találatát, amely után úgy fogalmazott: „Mindig is akartam szerezni egy szép gólt. Látni lehetett rajtam, hogy milyen büszke voltam magamra és nagyon boldog voltam”.

Marcin Oleksy (lengyel, Warta Poznan)
(Warta Poznan–Stal Rzeszów, 2022. november 6.)

Joseph Blatter, a FIFA akkori elnöke 2009. október 20-án Felcsúton Orbán Viktor társaságában jelentette be a Puskás-díj létrejöttét. Az ötletgazda egy sportszerető mérnök, Csorba István volt, aki 2006-ban osztotta meg elképzeléseit a Nemzeti Sport futballrovatának akkori munkatársával, lapunk jelenlegi főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel.

Az elképzelésből 2009 decemberében lett valóság, amikor a zürichi FIFA-gálán özvegy Puskás Ferencné nyújtotta át a trófeát az első győztesnek, a portugál Cristiano Ronaldónak. Azóta már magyar játékos, Zsóri Dániel is elnyerte a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik