V. SZ., H. Á. 2021.04.06 15:27 Frissítve: 2021.04.06 15:39

FFT: Nem akartam úgy pénzt keresni, hogy nem is lépek pályára – Mascherano

„Tévez és én nagyon keveset tudtunk a West Hamről, az edző pedig nem is ismert bennünket, de nem volt más választásunk.” Javier Mascherano, a West Ham, a Liverpool és a Barca ásza válaszol az FFT olvasóinak kérdéseire.

 

Guardiola (balra) csinált belőle középhátvédet (Fotó: FFT)

Az összezavarodott Carlos Tévez és Javier Mascherano ügye 2006-ban bejárta a sajtót. Ha a két futballista esetleg azt hitte volna, hogy minden gond ellenére rendben lesz minden, ez a reményük is elszállt, amikor először találkoztak a West Ham vezetőedzőjével, Alan Pardew-val.

„Megkérdezte, milyen poszton játszunk – idézi fel Mascherano a FourFourTwo-nak, miközben arcán mosoly ül. – Arról sem volt fogalma, hogy másfél hónappal korábban pályára léptünk a világbajnokságon.”

Tudatlansága a kárára vált. Először a Liverpool sietett Mascherano segítségére, majd Pep Guardiola faragott belőle ragyogó védőt az FC Barcelonában. Később Javier Zanettin túllépve ő lett az argentin válogatottban legtöbbet pályára lépő labdarúgó, összesen 147 alkalommal képviselte hazáját. Tavaly novemberben egészen csendes körülmények között vonult vissza, csak egy rövid beszédet mondott az Estudiantes ellen elszenvedett vereség után, majd hazaköltözött, miután egy rövid időt Kínában töltött.

Az idén januárban az argentin szövetség nemzeti módszertani és utánpótlás-igazgatója lett, az a dolga, hogy kinevelje az Albiceleste következő generációját. Bokros teendői közepette azonban talált egy kis időt, hogy olvasóink kérdéseire válaszoljon.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2021.04.16 16:04:46

Minden más foci H. D.

Az eszékiek egy ponttal vezetik a tabellát a két meccsel kevesebbet játszó Dinamo Zagreb előtt.

2021.04.14 13:33:41

Minden más foci NAGY ZSOLT

„A világ legjobbjai közé emelkedhet, már most olyan éretten futballozik, mintha 30 éves lenne.”

2021.04.14 11:29:28

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A Banská Bystrica győztes gólja másodpercekkel a lefújás előtt született.

2021.04.13 23:52:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Míg ezen évek alatt Székelyföld első topligás csapata, a Sepsi OSK talán nem csak az erdélyi gyökerű futballszurkolók nosztalgiából is táplálkozó rokonszenvét vívta ki, az FK Csíkszereda mostanában kezdi hasonló karrierjét.

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.