FFT: Majdnem Ferguson utódja lettem – Capello

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 17:33
„A legnagyobb minőséget képviselő játékosom Ronaldo volt, ehhez kétség sem fér, mégis tragédia volt, amikor a Real Madridnál edzettem őt, mert túlsúlyproblémákkal küszködött” – fogalmazott Fabio Capello, amikor éppen egy, a FourFourTwo olvasói által feltett kérdésre válaszolt.

Fabio Capellót egy hónappal az után nevezték ki az angol válogatott élére, hogy az angol aranygeneráció nem jutott ki a 2008-as tornára, miután katasztrofális mérkőzésen otthon kikapott Horvátországtól. A következő négy évben munkájának köszönhetően Anglia a legjobb 16 között kapott ki Németországtól a 2010-es világbajnokságon, végül négy hónappal a 2012-es Eb kezdete előtt lemondott posztjáról.

Capello nevéhez kapcsolódik az egyik legtökéletesebben megnyert BL-döntő, amelyben a Milan 4–0-ra győzte le Johan Cruyff Barcelonáját 1994-ben, továbbá négy bajnoki címet zsebelt be az olasz csapattal első megbízatása során. Később kétszer lett bajnok a Real Madriddal, valamint a Juventusszal is, és 2001-ben híres győzelemre vezette a Romát is.

A 74 éves szakember készen áll, hogy megválaszolja az FFT olvasóinak kérdéseit élete főbb állomásairól.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik