CS. B. 2022.05.13 13:28 Frissítve: 2022.05.13 13:42

Fener: Szalai Attila a héten már a csapattal edzett

Áprilisban számoltunk be arról, hogy a Sahtar Doneck elleni felkészülési mérkőzésen megsérült a Fenerbahce magyar válogatott védőjének, Szalai Attilának válla. Habár az akkori hírek arról szóltak, hogy Szalai idén már nem léphet pályára, a török sportnapilap, a Fanatik tudatta, hogy a 24 éves játékos felépült, és a héten már a csapattal edzett. Az értesülést Marco Rossi szövetségi kapitány is megerősítette a nemzeti csapat pénteki sajtótájékoztatóján.

 

A hírek szerint Szalai Attila felépült a sérüléséből (Fotó: AFP)

 

A Fanatik azt írja, hogy Szalai már a Besiktassal vívott múlt hét vasárnapi derbin (1–1) vissza akart térni, de erre végül nem került sor.   

A sportnapilap hozzátette, a védő ezen a héten a csapattal edzett, és a vasárnapi bajnokin azért fog küzdeni, hogy a Fener a Karagümrük elleni győzelemmel – két fordulóval a bajnokság vége előtt – biztossá tegye második helyét a tabellán.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a pénteken tartott sajtótájékoztatóján kihirdette keretét az Anglia, Olaszország és Németország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Kiderült, hogy az olasz szakember Szalait is meghívta a nemzeti csapatba, valamint beszélt a játékos helyzetéről.

„Attilával szinte napi szinten kapcsolatban állunk. Az információimat közvetlenül tőle kaptam, nem közvetítőktől: úgy tudom, hogy ő és a csapata is elégedett az állapotával, a rehabilitációjával, így reméljük, hogy az utolsó mérkőzésekre már a Fenerbahce rendelkezésére állhat. Hogy ha nem épülne fel, akkor például Fiola Attila is helyettesítheti, de több lehetőségünk van” – mondta Rossi.   

2022.05.18 22:11:16

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Éppen ezért lenne nagy felelősségük a mostani amatőröknek, öregfiúknak, hogy a legalacsonyabb szinten is példát mutassanak alázatból, sportszerűségből, labdarúgás-szeretetből. Ha a gyerekek azt látják, lehet a könnyebb utat választani, és nincs is igazi következménye a simlisségnek, nem várhatjuk el tőlük a későbbiekben, hogy megfeszüljenek a nagy győzelmekért.

2022.05.18 07:47:19

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

James Tavernier csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy az Európa-liga gólkirálya legyen.

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.