Egy sportjogász véleménye az ügyeskedő klubokról; Dibusz értékelte az FTC szereplését

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 23:02
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Címlapsztorink vendége Simor Miklós sportjogász. A szakemberrel arról beszélgettünk, hogy a Manchester City, a Barcelona és a Juventus ellen is súlyos jogsértések miatt vannak folyamatban eljárások. Hamarosan mindhárom topklubbal kapcsolatban ítélet várható – kérdés, mennyire mernek szigorúak lenni az illetékes hatóságok. Pedig a Premier League például száznál több vádpontot fogalmazott meg a Cityvel szemben, főként pénzügyi visszaélések miatt. A szakember szerint a liga elvben megpróbálhatja belegyalulni a földbe a klubot, de valószínűbb, hogy „hoztam is ajándékot, meg nem is” módra olyan büntetést talál ki, amely a külvilág számára látványosnak tűnik, de valójában nem ró nagy terhet a manchesteriekre.
Címlapsztorink vendége Simor Miklós sportjogász.
A szakemberrel arról beszélgettünk, hogy a Manchester City, a Barcelona és a Juventus ellen is súlyos jogsértések miatt vannak folyamatban eljárások. Hamarosan mindhárom topklubbal kapcsolatban ítélet várható – kérdés, mennyire mernek szigorúak lenni az illetékes hatóságok. Pedig a Premier League például száznál több vádpontot fogalmazott meg a Cityvel szemben, főként pénzügyi visszaélések miatt. A szakember szerint a liga elvben megpróbálhatja belegyalulni a földbe a klubot, de valószínűbb, hogy „hoztam is ajándékot, meg nem is” módra olyan büntetést talál ki, amely a külvilág számára látványosnak tűnik, de valójában nem ró nagy terhet a manchesteriekre.

Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya értékelte lapunknak csapata szereplését. A kapus emlékeztetett: az együttes ebben az idényben minden papírformát felülírva, negyvennyolc éve nem látott sporttörténelmi bravúrt végrehajtva tavasszal Európa-liga-nyolcaddöntőt játszott. Ő maga a tavasszal a debreceni kettő nullás győzelmüket követő Mezőkövesd elleni döntetlentől számítja a gyengébb időszakot. A kialakult helyzetre reagálva vannak bizonyos változások mind az edzések felépítésében, mind Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kommunikációjában.

Közeleg a visszatérés pillanata: a január végén megsérülő Schäfer András újra az Union Berlin csapatával edz. A huszonkétszeres válogatott középpályása, aki csütörtökön tölti be 24. életévét, úgy érzi, túl van a nehezén, s reméli, hamarosan mérkőzésen is játszhat. Mint ismert: a magyar futballista még tavaly novemberben, az Union Saint-Gilloise elleni meccsen sérült meg. Eltört a sajkacsontja a lábközépcsontban, közel a bokához, kellemetlen, kényelmetlen helyen, majd január végén, a Hertha BSC elleni bajnokin ismét megsérült, ugyanott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik