Ausztrália: újabb szurkolókat tiltottak ki a melbourne-i rendbontás után

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 10:28
null
Repül a vödör... (Fotó: Getty Images)
Újabb szurkolókkal szemben hozott szigorú döntést az Ausztrál Labdarúgó-szövetség (FA) a múlt szombati, melbourne-i rangadón történt rendbontással összefüggésben.

 

A szervezet a hét elején két drukkert már minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől örökre eltiltott, most pedig nyolc személyt „hosszú időre” zárt ki a stadionokból, a mérkőzések látogatásának lehetőségéből.

A Melbourne City–Melbourne Victory derbin dühös szurkolók lepték el a játékteret, meglökték, majd porral teli fémvödörrel fejbe ütötték Tom Glovert, a City kapusát, aki szédelegve és véresen hagyta el a játékteret. A 24 éves kapus mellett a játékvezető is fejsérülést szenvedett. A meccset bő húsz perc játék után félbeszakították, ekkor a házigazda City vezetett 1–0-ra.

A botrány egy nappal azután történt, hogy a liga bejelentette: 2025-ig Sydneyben rendezik a női és férfi bajnoki döntőt. A döntés nagy felháborodást keltett a szurkolók körében, miután korábban azok a csapatok adhattak otthont a „nagy finálénak”, amelyek az élen végeztek a tabellán.

„A futball gyönyörű játék, amely minden más sportágnál jobban összehozza az embereket. Nem hagyjuk, hogy ezeknek a nem futballszurkolóknak a tettei sötét fellegeket borítsanak a játékra, amit szeretünk”
– idézte a szövetség közleménye James Johnson vezérigazgatót.

Az FA emellett jelezte, továbbra is együtt fog működni Victoria állam rendőrségével és a helyszín illetékeseivel, hogy további rendbontókat azonosítsanak és megszabadítsák az ilyenektől a labdarúgásukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik