Ausztrália: súlyos büntetés a melbourne-i futballderbin történtek után

Vágólapra másolva!
2023.01.10. 10:04
null
Súlyos büntetést kapott a Melbourne Victory a városi rangadón történtek miatt (Fotó: Getty Images)
Az Ausztrál Labdarúgóliga rekordnagyságú büntetést szabott ki a házigazda Melbourne Victoryra azt követően, hogy december közepén botrányba fulladt és félbeszakadt a City elleni városi rangadó.

A klub 450 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 124.5 millió forintos) bírságot kapott, emellett tízpontos büntetés is vár rá, amennyiben a 2025–2026-os szezon végéig újabb rendbontás történik a stadionjában. A mostani idényből hátralévő fordulókban a hazai és az idegenbeli bajnokikon is korlátozzák a Victory-szurkolók számát, ez a számítások szerint újabb 100 ezer dolláros veszteséget jelent majd az egyesületnek.

A szövetség keddi döntése szerint az ominózus találkozót áprilisban befejezik, 1–0-s City-vezetésről, a 22. perctől indul majd ismét útjára a labda.

A december 17-i játéknapon rendezett derbin dühös szurkolók lepték el a játékteret, meglökték, majd porral teli fémvödörrel fejbe ütötték Tom Glovert, a City kapusát, aki szédelegve és véresen hagyta el a játékteret. A kapus mellett a játékvezető és egy operatőr is megsérült. Ezt megelőzően mindkét csapat szimpatizánsai pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. A meccset bő húsz perc játék után félbeszakították.

A liga elnöke, James Johnson azt mondta, a most kiszabott büntetés a legszigorúbb az ausztrál élvonal, az A-League történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik