Ausztrália: Heskey még egy évig marad a Newcastle Jetsnél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.04.03. 11:56
További egy évig az ausztrál bajnokságban szereplő Newcastle Jets labdarúgója marad Emile Heskey, az angol válogatott volt játékosa.

A 35 éves csatár – aki 62-szer lépett pályára a szigetország nemzeti csapatában és két világbajnokságon szerepelt – egyelőre szóban állapodott meg a folytatásról a klubbal, a hivatalos bejelentés a következő napokban várható.

A debütáló szezonjában huszonhárom bajnoki találkozón lehetőséget kapott Heskey kilenc gólja sem volt elég, hogy a rájátszásba vezesse az alapszakasz során nyolcadik helyen végzett csapatát, ennek ellenére örömmel döntött a folytatás mellett.

„Boldog vagyok, hogy plusz egy évvel meghosszabbíthatom a szerződésemet a Jetsnél – tolmácsolta érzéseit hivatalos közleményében az elképesztő fizikális erővel megáldott csatár. – Szinte mindenki azonnal befogadott, és nagyon kedves volt velem az első napoktól kezdve, ezért is érzem ilyen jól magam a klub kötelékében.”

„Bár idén nem jutottunk be a rájátszásba, a következő szezonban minden tőlem telhetőt elkövetek, hogy góljaimmal a döntőig vezessem a csapatot” – biztosította elhivatottságáról a Jets-szurkolókat a korábbi Liverpool-támadó.

Heskey mellett a Sydney FC-t erősítő olasz Alessandro Del Piero és a korábban a Feyenoordban és a Bochumban is megfordult, jelenleg a Western Sydney Wanderersben szereplő japán Ono Sindzsi számít az A-League „arcának”. Többek között nekik is köszönhető, hogy a bajnokság mostani alapszakasza 1.67 milliós rekord nézőszámot produkált.

Az angol futballistához hasonlóan Del Piero és Ono is meghosszabbította szerződését klubjával, azaz a következő szezonban is Ausztráliában játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik