MTI/H. D. 2020.11.03 09:56 Frissítve: 2020.11.03 16:37

Argentína: Diego Maradona depressziós és kórházban van

Három nappal a 60. születésnapja után depresszió jeleivel kórházba került Diego Maradona, minden idők egyik legjobb labdarúgója – írja az MTI.

Diego Maradona depressziós és kórházban van (Fotó: AFP)

 

„Egy hete nagyon szomorú, nem volt étvágya” – mondta a legendás futballista egyik stábtagja, aki neve elhallgatását kérte, mert nincs felhatalmazva, hogy beszéljen Maradona állapotáról.

Beszámolója szerint a korábbi argentin csillag állapota nem súlyos, de a személyi orvosa, Leopoldo Luque kórházba vitte, hogy kivizsgálják, így jelenleg egy La Plata-i magánklinikán ápolják.

A Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját, aznap csapata 3–0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotával kapcsolatban. Luque cáfolta, hogy a koronavírussal fertőződött meg Maradona, noha napokig házi karanténban volt, mivel egy munkatársa a betegség tüneteit produkálta.

„Nem volt energiája. Ebben a születésnapja is tényező volt, amely bizonyos szempontból nehezítette a helyzetet” – mondta Maradona orvosa, aki szerint háromnapos hidratálásra van szüksége. Hozzátette, nincs vészhelyzet, Maradona bármikor úgy dönthet, hogy elhagyja a klinikát.

Orvosa már a keddi állapotok ismeretében hozzátette: Maradonánál vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak. Luque hangsúlyozta: a beteg szervezete eddig jól reagált a kezelésekre, mégis remélik, sikerül meggyőzniük őt arról, hogy legalább még egy napot a kórházban töltsön. Kiemelte: azt követően pedig hosszabb kezelés vár rá.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.

2021.06.24 00:02:39

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A hit, az akarat és az alázat mindent felülírhat.

2021.06.23 23:57:31

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Abban biztos vagyok, hogy nem helyes egyes politikai üzeneteket üdvösnek, általánosan támogatandónak titulálni, másokat pedig következetesen távol tartani a sportpályáktól.

2021.06.21 14:34:48

Minden más foci B. D. K.

Alisha Lehmann nagyon népszerű, az Instagramon már több mint hárommillió követővel rendelkezik.

2021.06.19 21:50:33

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meg nem mondom, mikor lett megbocsáthatóan kegyetlen(ebb) a futball, mindenesetre nem csodálkoznék, ha valamelyik fogadási iroda a könyöklések számát is felvenné a tippelési lehetőségek közé.

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.