Argentína: Diego Maradona depressziós és kórházban van

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 09:56
null
Diego Maradona depressziós és kórházban van (Fotó: AFP)
Három nappal a 60. születésnapja után depresszió jeleivel kórházba került Diego Maradona, minden idők egyik legjobb labdarúgója – írja az MTI.

 

„Egy hete nagyon szomorú, nem volt étvágya” – mondta a legendás futballista egyik stábtagja, aki neve elhallgatását kérte, mert nincs felhatalmazva, hogy beszéljen Maradona állapotáról.

Beszámolója szerint a korábbi argentin csillag állapota nem súlyos, de a személyi orvosa, Leopoldo Luque kórházba vitte, hogy kivizsgálják, így jelenleg egy La Plata-i magánklinikán ápolják.

A Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját, aznap csapata 3–0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotával kapcsolatban. Luque cáfolta, hogy a koronavírussal fertőződött meg Maradona, noha napokig házi karanténban volt, mivel egy munkatársa a betegség tüneteit produkálta.

„Nem volt energiája. Ebben a születésnapja is tényező volt, amely bizonyos szempontból nehezítette a helyzetet” – mondta Maradona orvosa, aki szerint háromnapos hidratálásra van szüksége. Hozzátette, nincs vészhelyzet, Maradona bármikor úgy dönthet, hogy elhagyja a klinikát.

Orvosa már a keddi állapotok ismeretében hozzátette: Maradonánál vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak. Luque hangsúlyozta: a beteg szervezete eddig jól reagált a kezelésekre, mégis remélik, sikerül meggyőzniük őt arról, hogy legalább még egy napot a kórházban töltsön. Kiemelte: azt követően pedig hosszabb kezelés vár rá.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik