Argentína: Carlos Tévez vezetőedzőként folytatja

Vágólapra másolva!
2022.06.21. 19:10
null
A profi futballtól alig két hete elköszönő Carlos Tévezt nevezte ki vezetőedzőnek a Rosario Central (Fotó: AFP)
A profi futballtól alig két hete elköszönő Carlos Tévezt nevezte ki vezetőedzőnek az argentin élvonalban szereplő Rosario Central.

 

A kiemelkedően sikeres pályafutás után visszavonuló Tévez a klub keddi bejelentése szerint egy évre szóló szerződést írt alá a négyszeres bajnok csapathoz, mely négy forduló után a 22. helyen áll a 28 csapatos bajnokságban.

A 38 éves Tévez június elején egy tévéműsorban közölte, hogy többé nem lép pályára profiként. Az interjúban elárulta: változatlanul voltak ugyan ajánlatai, például az Egyesült Államokból, de már nem érzett magában kellő motivációt a játékra, és inkább edzőként képzeli el magát a jövőben. Erről egy évvel azt követően nyilatkozott, hogy fásultságra hivatkozva elhagyta a Boca Juniorst, amelynél felnőtt pályafutását elkezdte. Később sikeres volt a Corinthiansban, míg 2006 és 2015 között sorrendben a West Ham United, a Manchester United, a Manchester City, majd a Juventus játékosa volt. Az angol bajnokságot háromszor, a Bajnokok Ligáját egy, az olasz bajnokságot pedig két alkalommal nyerte meg. Torinóból visszatért Buenos Airesbe, majd a kínai élvonalban szerepelt, 2018 óta pedig ismét a Boca Juniorst erősítette.

A 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert Tévez az argentin felnőttválogatottban 76 alkalommal lépett pályára, és 13 gólt szerzett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik