Afrika-kupa: kihagyta a büntetőt, rendőrök védik a házát

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.20. 22:29
null
Ha Kei Kamara betalál, Sierra Leone feltehetőleg bejut a 16 közé (Fotó: AFP)
Ahogy beszámoltunk róla, az Egyenlítői-Guineától 1–0-s vereséget szenvedő Sierra Leone Afrika-kupa-szereplése véget ért, pedig ha a 85. percben Kei Kamara büntetőből ki tudott volna egyenlíteni, akkor csapata a négy legjobb csoportharmadik egyikeként biztosan továbbjut. Nem is tudták megemészteni a kiesést a feldühödött szurkolók, le akarják rombolni a bűnbaknak kikiáltott Kamara freetowni rezidenciáját, amelyet a rendőrök jelenleg is védelmeznek – számolt be róla a sierraloaded.sl.

Azt gondolhatnánk, az Afrika-kupán 26 év után újra szereplő Sierra Leone teljesítményével elégedettek lehetnek a szurkolók, hiszen csapatuk leikszelt a címvédő Algériával és a torna egyik favoritjának számító Elefántcsontparttal. Igaz, ha Kei Kamara nem ront büntetőt a 85. percben, a „leonei csillagok” valószínűleg továbbjutottak volna a nyolcaddöntőbe.

Nem fognak egykönnyen megbocsátani Kamarának a drukkerek, le akarják rombolni a fővárosban található ingatlanját. A közvélemény szerint megvan a csapatban a küzdőszellem, de a játékosok nem rendelkeznek a győztes attitűddel.

Kiesés ide vagy oda, a Sierra Leone-i kapus, a 22 éves Mohamed Kamara így is a sorozat győztese lehet, teljesítményére minden bizonnyal felfigyeltek a játékosmegfigyelők. Mindössze háromszor kapitulált a három csoportmérkőzésen, Algéria ellen még gólt sem kapott. Összesen 17 védést mutatott be, kivédett egy büntetőt, és 85 százalékos hatékonysággal védett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik