CS. B. 2022.01.20 22:29 Frissítve: 2022.01.20 23:30

Afrika-kupa: kihagyta a büntetőt, rendőrök védik a házát

Ahogy beszámoltunk róla, az Egyenlítői-Guineától 1–0-s vereséget szenvedő Sierra Leone Afrika-kupa-szereplése véget ért, pedig ha a 85. percben Kei Kamara büntetőből ki tudott volna egyenlíteni, akkor csapata a négy legjobb csoportharmadik egyikeként biztosan továbbjut. Nem is tudták megemészteni a kiesést a feldühödött szurkolók, le akarják rombolni a bűnbaknak kikiáltott Kamara freetowni rezidenciáját, amelyet a rendőrök jelenleg is védelmeznek – számolt be róla a sierraloaded.sl.

Ha Kei Kamara betalál, Sierra Leone feltehetőleg bejut a 16 közé (Fotó: AFP)

 

Azt gondolhatnánk, az Afrika-kupán 26 év után újra szereplő Sierra Leone teljesítményével elégedettek lehetnek a szurkolók, hiszen csapatuk leikszelt a címvédő Algériával és a torna egyik favoritjának számító Elefántcsontparttal. Igaz, ha Kei Kamara nem ront büntetőt a 85. percben, a „leonei csillagok” valószínűleg továbbjutottak volna a nyolcaddöntőbe.

Nem fognak egykönnyen megbocsátani Kamarának a drukkerek, le akarják rombolni a fővárosban található ingatlanját. A közvélemény szerint megvan a csapatban a küzdőszellem, de a játékosok nem rendelkeznek a győztes attitűddel.

Kiesés ide vagy oda, a Sierra Leone-i kapus, a 22 éves Mohamed Kamara így is a sorozat győztese lehet, teljesítményére minden bizonnyal felfigyeltek a játékosmegfigyelők. Mindössze háromszor kapitulált a három csoportmérkőzésen, Algéria ellen még gólt sem kapott. Összesen 17 védést mutatott be, kivédett egy büntetőt, és 85 százalékos hatékonysággal védett.

2022.05.23 21:35:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Tanulság persze nincs, az nem számít annak, hogy egy-egy korszak divatos szenvedélye a sportban is utat tör magának. Kampányok ide, kampányok oda. Amelyekkel az a bajom, hogy mindig valami ellen teszik le a voksukat és nem a pozitív megoldás mellett. A dohányzástól már úgy-ahogy sikerült elriasztani az embereket, de ha a célért igénybe vett pénzt és energiát arra fordították volna, hogy a sport mellett szóljanak hasonló intenzitással, kevésbé lenne álszent az akció.

2022.05.22 18:21:09

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Lemarad az európai kupaporondról a bácskai együttes amiatt, hogy nem nyert.

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.

2022.05.21 09:42:08

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Győzelemmel ünnepelte Skrtel visszavonulását a Spartak, a szerdahelyieknek harcolniuk kell még az Európa-konferencialigáért.