Újabb festménnyel bővült a Puskás-gyűjtemény

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 20:53
Fotó: Puskás Akadémia
Magánfelajánlás révén került a Puskás Intézethez Herke Zsuzsa Aranyember című, Puskást a labda elrúgásának fázisaiban ábrázoló munkája.

 

A Puskás Akadémia képviseletében a PAFC–Fehérvár NB I-es bajnoki mérkőzés előtt vette át Szöllősi György, a Puskás Intézet tanácsadója Herke Zsuzsa Aranyember című, akrillal vászonra készült festményét, a műalkotást az intézetnek felajánló Pápay Nándortól. A kép tulajdonosától megtudtuk, hogy a MÜSZI (Művelődési Szint) 2015-ös, Mozgás-Kép című pályázatán közönségdíjas lett a Puskás Ferencet a nekifutástól a labda ballábas elrúgásáig egymást átfedő fázisokban ábrázoló, 100 x 80 centiméteres kép, olvasható a Puskás Akadémia honlapján.

 

„A Puskás Intézetnek nem ez az első festménye. A talán legértékesebb nálunk lévő alkotás a legnevesebb kortárs portréfestőként is ismert Kossuth-díjas Gyémánt László Kettős portré című, az idős és a fiatal Puskás arcát egymás mellett ábrázoló munkája, amely a Pancho Aréna elnökségi tárgyalótermének falát díszíti, az alkotótól vásároltuk csaknem egy évtizede. De ugyancsak nálunk van és a Letenyey Gimnázium aulájában látható Szegvári Károly Puskás-képe, amely Hámori Tibor 1981-ben, több százezer példányban megjelent Puskás életrajzi könyvének címlapjáról közismert. A legújabb szerzemény méltó elhelyezéséről már egyeztetünk Balogh Balázzsal, a Puskás Intézet igazgatójával, hiszen a felajánlás feltétele az volt Pápay Nándor részéről, hogy kiállítva, bárki számára látható legyen a kép” – mondta az esemény apropóján Szöllősi György.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik